Debat: Et godt liv for pårørende er værd at kæmpe forMads Engholm. Landsformand for pårørendeforeningen Bedre Psykiatri

Af Mads Engholm
Landsformand for pårørendeforeningen Bedre Psykiatri

Alvorligt syge udskrives fra psykiatriske afdelinger, fordi der ikke er nok sengepladser. Alt for mange mennesker med psykisk sygdom lever et ensomt liv som socialt udsat og dør for tidligt. Og i pårørendeforeningen Bedre Psykiatri ser vi forældre til børn med angst og depression gå ned med stress i kampen for at få livet til at hænge sammen.

For mange pårørende bliver presset større, end de kan bære. Midt i frustrationerne og sorgen har de brug for en støtte og et fællesskab at kæmpe sammen med. Det finder de i Bedre Psykiatri. Vores tilbud om rådgivning, samtalegrupper og bisiddere er med til at give de hårdt prøvede pårørende den støtte, de har behov for - også når livet ser allersortest ud.

Som formand for Bedre Psykiatri tror jeg på, at det er værd at kæmpe for en psykiatri, hvor man kan leve et godt liv som pårørende. Og hvor man som syg kan regne med at få den behandling og den hjælp, man behøver. Her bliver 10-årsplanen for psykiatrien en helt afgørende kamp. Samtidig har vi næste år valg til kommunalbestyrelserne og regionsrådene, som beslutter, hvilken støtte og behandling, man kan få, der hvor man bor. Så hvis du er enig i, at patienter og pårørende i psykiatrien fortjener bedre vilkår, så hjælp os med at fastholde et venligt, men bestemt pres på politikerne, når de afgørende valg skal træffes i 2021.

Mads Engholm

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023