Radikale Venstre: Sæt strøm til Endelave-færgenEndelave færgen (Foto: Wikipedia, Erik Christensen)

Ny politisk aftale fra Christiansborg gør det muligt for kommuner at omstille til grøn, elektrisk færgedrift. Niels Voetmann Jepsen, spidskandidat for Radikale Venstre i Horsens Kommune, mener, at det er en gylden mulighed for Horsens, for at, igen, arbejde for en elektrificering af kommunens færgedrift. Han møder opbakning fra Rasmus Helveg Petersen, transportordfører for Radikale Venstre på Christiansborg. 

Radikale Venstre har sammen med regeringen, SF, Enhedslisten og Alternativet indgået en aftale om at nedsætte en pulje på 200 millioner kroner, der skal elektrificere flere indenrigsfærger og gøre den danske færgedrift mere grøn. 

Det er op til de enkelte kommuner at søge om midler til en elektrificering af deres færger, og står det til Niels Voetmann Jepsen, spidskandidat for Radikale Venstre i Horsens Kommune, bør Horsens bruge muligheden for at elektrificere Endelave-færgen. Det var oppe at vende for at par år siden men blev droppet af Byrådet igen i 2017.

”Det her er en gylden mulighed for Horsens og Endelave, og vi bør hurtigst muligt lægge billet ind på at få vores færgedrift elektrificeret. Endelave-færgen er afgørende for den lokale sammenhængskraft, og jeg mener, at tiden er inde til at gøre den 100% elektrisk, så vi kan bruge grøn strøm fra vedvarende energi og nedsætte partikelforureningen. Jeg er utroligt glad for, at Rasmus Helveg Petersen og den radikale folketingsgruppe har forhandlet denne her pulje på plads. Nu handler det om at sikre, at Horsens og Endelave også får glæde af puljen. Jeg skulle mene, at vi står med rigtig gode kort på hånden”, siger Niels Voetmann Jepsen.

Der er 66 indenrigsfærger i Danmark, og de fleste bliver drevet med offentligt tilskud eller er ejet af kommunale selskaber. 

Rasmus Helveg Petersen har forhandlet aftalen på plads på vegne af Radikale Venstre, og han bakker Niels Voetmann Jepsen op i, at Horsens bør udnytte muligheden og sætte strøm til de lokale færger:

”Danmark er et sandt ørige. Øerne har stærke lokalsamfund, og vi har en forpligtelse til at sikre gode forbindelser mellem øer og fastland. Færgerne er en essentiel del af vores kollektive trafik, og derfor skal vi selvfølgelig også have samme høje, grønne ambitioner for vores færger, som vi har for vores biler, busser og toge. Horsens er for mig at se helt oplagt som en af de kommuner, der kan nyde godt af denne her pulje, og det glæder mig at se, at Niels vil skubbe på for en elektrificering af kommunens færgedrift”, siger Rasmus Helveg Petersen, transportordfører for Radikale Venstre.

Radikale Venstre Horsens

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021