Risiko for oversvømmelser forventes at ramme Horsens midtby søndag aften(arkivfoto)

Prognoserne for den forhøjede vandstand har skubbet sig, så vandstanden i Horsens Fjord nu forventes at toppe søndag den 30. januar 2022 kl. 21.

Af Horsens kommune

Indtil videre er Horsens midtby sluppet for oversvømmelser på bagkant af stormen Malik, men der er fortsat grund til at være opmærksom på risikoen for oversvømmelser særligt på havnen og i området omkring Bilka, Høegh Guldbergs Gade, Niels Gyldings Gade, Åboulevarden, Havneallé, Emilies Plads og rådhuset.

DMI's prognoser har ændret sig og viser nu, at vandstanden i Horsens Fjord forventes at toppe omkring kl. 21 i aften. Ifølge prognoserne kan vandet i fjorden her stige til op til 1,40 meter over den normale vandstand.

- Prognoserne har rykket sig, og vi er indtil videre sluppet uden de store udfordringer i Horsens midtby. Vandstanden har i formiddag været oppe på ca. 1,10 meter over den normale, og det har givet oversvømmelse på lystbådehavnen, men ellers ikke andre steder, siger René Hemberg, beredskabsdirektør i Sydøstjyllands Brandvæsen.

Hold stadig øje 

Han og det øvrige beredskab holder dog fortsat nøje øje med udviklingen, for ifølge DMI´s nuværende prognose rammer den høje vandstand i aften i stedet, hvor vandstanden i Horsens Fjord forventes at toppe kl. 21.

- Beboere og erhvervsdrivende i midtbyen skal derfor stadig være opmærksomme, for der er stadig risiko for oversvømmelse. Derfor opfordrer vi stadig til, at man i aften ikke parkerer i området, og det er stadig muligt at hente gratis sandsække på Endelavevej 5 og 14, siger René Hemberg.

Flere veje i Horsens midtby har i formiddag været spærret, men afspærringerne er nu flyttet ind til siden, mens prognoserne bliver fulgt.

- Det kan være, prognoserne ændrer sig igen i løbet af dagen, og at vi slipper for oversvømmelser. Men vi er selvfølgelig klar, hvis der bliver behov for f.eks. at spærre veje. Vi holder løbende øje med, hvordan prognoserne udvikler sig, siger René Hemberg.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024