Røde Kors: Mange efterlyser en besøgsvenFrivillige vil hurtigt opleve arbejdet som livsbekræftende og noget de ser frem til, siger Birthe Halling Grove, aktivitetsleder for pårørendestøtte og besøgstjenesten i Røde Kors Horsens Nord.

Corona-restriktionerne har været en hård periode for mange borgere, og de efterspørger nu i stigende grad en besøgsven.

Det har ikke mindst Røde Kors mærket. Birthe Halling Grove, der er aktivitetsleder for pårørendestøtte og besøgstjenesten i Røde Kors Horsens Nord, får ugentligt henvendelser fra borgere, der gerne vil have en kontakt, de kan tale med, få besøg af eller at gå ture med.

- Desværre er alle vores nuværende frivillige fuldt booket, så vi har desperat brug for flere frivillige, der vil bruge et par timer om ugen eller hver 14. dag på at give værdifuldt indhold til en medborger, siger Birthe Halling Grove.

- Som frivillig vil man hurtigt opleve en kolossal taknemmelighed, og vores frivillige oplever hurtigt de jævnlige kontakter som meget livsbekræftende og som noget også de ser frem til. 

For Birthe Halling Grove er der ingen tvivl om, at Corona-restriktionernes krav om mindst mulig social kontakt har medført øget ensomhed. Ikke blot hos ældre, men også yngre har brug for hjælp til at genvinde sociale relationer, og derfor har Røde Kors stort fokus på netop disse behov nu, hvor samfundet er ved at lukke op igen.

Interesserede er velkomne til at kontakte Birthe Halling Grove på tlf. 21 80 35 23 for at høre mere om at blive besøgsven, men også om, hvordan man får en besøgsven.
 

Lignende artikler

Gudrun Andreasen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Bakkelandets Friskole - Børnehave - Vuggestue
07. jun 2021