Røde Kors og Familiefond giver en teatertur(Foto Jens Jessen)

Det er ikke alle som har de økonomiske muligheder for at tage en tur i biografen eller teatret. Det er noget som Røde Kors Horsens Nord kender alt til og for at hjælpe trængte familier, har man et Familienetværk som hjælper med at dele oplevelser ud.

Af Jørn Kildall. Foto Jens Jessen

Røde Kors Horsens Nords har altid hjulpet socialt udsatte børnefamilier med støtte og hjælp i hverdagen. Man udvidede med Familienetværket i 2021 da man følte der skulle være flere aktiviteter.

Bestyrelsesmedlem Kai Jessen i Røde Kors Horsens Nord fortæller:

- Vi sender familier på ferie, vi har vores årlige tur til Djurs Sommerland. Lige efter nytår dumpede der en flot gave ind til vores familier … en gratis tur i teatret for at se Pippi Langstrømpe.

Kaj Jessen arbejdede på samme tid på at skabe nye muligheder til familierne og han fortsætter:

- Vi havde hørt fra familierne at biograf- og teaterture var noget som mange efterspurgte, og ved et lykketræf fik vi en henvendelse fra Horsens Amatør Teater som tilbød os hel teaterforestilling.

Indbrud på teateret

Baggrunden for at Horsens Amatør Teater – også kaldet HOAT – kunne forære en hel forestilling skyldes en flot donation fra Familien Hansens Fond.

I sensommeren 2021 havde teatret indbrud og mistede størstedelen af sit elektriske værktøj, som er en vigtig del når der fremstilles kulisser og rekvisitter til forestillingerne.

HOAT efterlyste værktøjet og fortale om tyveriet på Facebook, og her så en repræsentant for Familien Hansens Fond opslaget og tog kontakt med teatret og tilbød en flot donation, så nyt værktøj kunne generhverves - til gengæld skulle HOAT tilbyde en gratis forestilling.

Familien Hansens Fond blev stiftet af ægteparret Janni og Per Hansen i december 2021. Formålet med Familien Hansens Fond er at yde økonomisk støtte til almennyttige og almenvelgørende formål indenfor uddannelses-, sundheds-, kultur- og socialområdet.

Røde Kors kommer til premieren

Horsens Amatør Teater har premiere på Pippi Langstrømpe med Sebastians musik, fredag 17. marts, hvilket er samme dag som Familienetværket kommer på besøg. Alle otte forestillinger har været udsolgt i mere end to måneder og formand på HOAT Kamilla Engelund Nielsen forklarer:

- Det passede fint ind i vores arbejde på teatret at lave en forestilling for udsatte familier. Vi er en forening for hele familien, ja for alle og vi vægter det sociale meget højt. Vi har arbejdet på at sætte Pippi Langstrømpe op siden efteråret og glæder os til at spille over for et publikum.

Røde Kors Horsens Nord har ikke selv kunnet udnytte alle billetterne i Familienetværket i Brædstrup. Men via samarbejdet med socialforvaltningen i Horsens Kommune vidste Røde Kors, at mange familier i kommunen har brugt for tilbud som dette fra amatørteatret, så via dette samarbejde får mange børnefamilier nu mulighed for på fredag at opleve en teaterforestilling - og så endda med Pippi Langstrømpe. Det bliver en god oplevelse for både børnefamilierne og for amatørteatret.

Horsens Amatør Teater er et lille teater og har plads til 65 tilskuere, der er 15 medvirkende på scenen og det samme antal personer som står for kostumer, kulisser, teknik, bemanding af cafeen.

- Vores billetpriser er altid lave da vi gerne vil give alle familier muligheden for at komme i teatret. Vi skal som forening ikke præstere et overskud, men sørge for at budgettet balancerer og give alle en mulighed for at opleve teater af høj kvalitet – til små penge, afslutter Kamilla Engelund Nielsen.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024