Så meget kan du tjene på at udleje dit sommerhusDanskerne får i stigende grad øjnene op for fordelene ved at stille sommerhuset til rådighed for udlejning. Nu hæves bundfradraget yderligere, så danskerne kan tjene op til 42.700 kr. skattefrit ved at udleje sommerhuset i 2021.

De seneste år er det gradvist blevet mere attraktivt for pengepungen at leje sommerhuset ud. Nu hæves bundfradraget ved sommerhusudlejning yderligere, så danskerne nu kan tjene op til 42.700 kr. skattefrit ved at leje sommerhuset ud gennem et udlejningsbureau. Det forhøjede fradrag hilses velkommen hos en af landets førende feriehusudlejere, som forventer, at stigningen vil føre til flere sommerhuse på udlejningsmarkedet på sigt.

- Sommerhusferie er populært – faktisk så populært, at efterspørgslen mange steder overstiger kapaciteten, særligt i højsæsonen. Derfor er det særdeles positivt med endnu en forhøjelse af bundfradraget, som kan give danskerne yderligere incitament til at udleje sommerhuset i de perioder, de ikke selv bruger det, samt sætte økonomisk skub i lokalsamfundene den kommende sæson, fortæller Kim Holmsted, der er adm. direktør hos DanCenter og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

Beregninger fra Feriehusudlejernes Brancheforening viser, at et hus til udlejning genererer en øget omsætning på 300.000 kroner om året i lokalsamfundet i form af indkøb, besøg på museer, restauranter m.v.

Foruden bundfradraget på 42.700 kroner er der ligeledes et skattefrit fradrag på 40 procent af den resterende lejeindtægt.

Flere lejede sommerhuset ud i 2020

Hos DanCenter oplevede man i 2020 en stigende tilslutning af sommerhusejere, som ønsker at stille huset til rådighed for udlejning.

- 2020 var generelt et godt år for sommerhusmarkedet i Danmark. Dels var interessen for ferieformen rekordhøj, og dels valgte rekordmange danskere at erhverve sig et sommerhus, hvilket har resulteret i en større interesse for at udleje huset, når ejerne ikke selv bruger det. Hos DanCenter har det betydet, at vi har udvidet kapaciteten med 230 huse siden sidste år, fortæller Kim Holmsted.

2021 ser ud til at blive endnu et rekordår i feriehusbranchen, som i mange tilfælde spår fulde huse i de mest populære ferieuger. Hos DanCenter oplever man særlig stor interesse for påske- og sommerferie, hvor bookingerne aktuelt er op mod tredoblet i forhold til samme tid sidste år.

- Den store efterspørgsel betyder, at vi formentlig endnu en gang kommer til at melde udsolgt i de mest populære ferieuger i påske- og sommerferien. Husene går som varmt brød allerede nu, og det er derfor afgørende, at vi får udvidet kapaciteten af feriehuse til udlejning, så vi ikke står med den samme udfordring år efter år, slutter Kim Holmsted.

Det er i dag kun knap 45.000 af landets mere end 220.000 feriehuse, der anvendes til udlejning.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023