Meget mere end mænd der leger med bilerSøren ”Snif” Christensen har leget med modelfly siden han var dreng. Men nu er det fjernstyrede lastbiler, der gælder. Og formanden for RC Truck Horsens har naturligvis bygget sig en Scania som den, han til hverdag kører i for alvor.

Horsens har fået sin forening for modelbyggere med speciale i lastbiler og andet entreprenør materiel – håber på medlemmer fra Hedensted i syd til Skanderborg i nord.

Ved første øjekast er det et idyllisk billede fra før skærmene overtog alt: Drenge, der leger med deres biler. 

Ser man nærmere efter, er drengen voksne mænd og deres biler er nøjagtige kopier af de trucks, der er spændt for kæmpehængerne med de varer og det gods, som lastbilerne på landevejene døgnet rundt bevæger sig rundt på.

Lastbilerne - og de store entreprenørmaskiner, som også hører med i billedet - er mere end legetøj. Det er en gravalvorlige hobby for de mange - fortrinsvis mænd - som vinteraften efter vinteraften arbejder med at genskabe nøjagtige kopier i 1/14 – 1/16 af kæmperne, der står for den nationale og internationale varetransport. Modellastbiler, som prismæssigt starter ved 4-5.000 kr., når de blot er en plasticskabelon med det vigtigste, og nemt kan ende på 160-170.000 kr. når de er færdige og ser ud som og kan alt det samme som deres forbilleder på landevejene.

RC Truck Horsens

Mænd, der er så dedikerede, har brug for at finde sammen et fællesskab. Et sådant med navnet ”RC Truck Horsens” er netop blevet stiftet med foreløbig en halv snes medlemmer og dobbelt så mange på den venteliste som aktiveres i samme øjeblik, RC Truck Horsens finder et sted, hvor man kan bygge et baneanlæg.

Netop på grund af behovet for et større anlæg – og livet på anlægget – håber man at der kommer medlemmer fra det store opland. Fra Skanderborg i nord til Hedensted i syd.

Transportchauffør Søren ”Snif” Christensen, Hovedgård, er initiativtager og foreningens første formand.

”Formålet med foreningen er et fællesskab omkring en hobby, hvis mål er en flåde af lastbiler og andet entreprenørmateriel, som er nøjagtige kopier af ”the real deal”. Altså lastbiler af alle forskellige mærker og indretninger, som vi med hjælp at en fjernbetjening kan få til at køre, dytte, blinke og i det hele gøre som forbillederne i virkeligheden,” siger Søren.

Miljøer der lever

De gæve RC-”vognmænd” er en del af en international bevægelse. Over hele verden er der mænd og kvinder som deler deres interesse og bygger alverdens fjernstyrede RC -modeller (RC= radiokontrolleret) som genskaber virkeligheden. Og man nøjes ikke med at bygge lastbilerne. Man skaber også hele miljøer, hvor modellerne indsættes i en miniatureverden: Havne, grusgrave, landeveje osv.. 

Netop muligheden for at skabe køreanlæg er RC Truck Horsens helt store problem. Man skal bruges minimum 500 kvadratmeter for at opbygge et miljø, hvor de store modeller passer naturligt ind. Det har ikke endnu ikke være muligt af finde en lade, en nedlagt svinesti, et sikringsrum eller tilsvarende, hvor man kan bygge vejanlæg, grusgrave eller havnemiljøer… og lade miljøerne blive stående., når en klubaften er forbi. Klubben har også søgt Horsens Kommune om hjælp, men fået blankt afslag både til spørgsmålet om lokaler og økonomisk hjælp.

Hjæææælp

Så RC Truck Horsens medlemmer skal derfor i første omgang enten til Nørager, Grenå eller Aabenraa, hvis de vil køre med deres kære biler i naturliges kulisser.

- Vi har bestemt ikke opgivet at f inde egnede lokaler. Hverken med hjælp fra kommunen eller private, som måtte kunne se en interesse i at får en seværdighed i deres ellers hengemte lokaler, siger Søren formand. Vi har ganske vist ingen økonomi lige her og nu, men det regner vi med at få, når vi kommer ud af den hønen-og-ægget-situation, vi er i. Når vi finder et sted at være, får vi også 30-40 medlemmer mere indenfor meget kort tid.

Måden til at finde hjælp og flere medlemmer er bl.a. Facebook gruppe ”RC Truck Horsens” som allerede en måned efter stiftelsen af den ny Horsens-forening har 79 medlemmer. Man kan også ringe til Søren på 25 56 59 40. Uanset om man vil høre mere om medlemskab, har en lade der er velegnet til at blive mini-lege-land eller står med et arrangement/en udstilling, hvor det v il pynte med en eller to lastbiler i kæmpe lilleputstørrelse.
 

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021