Søndag samler midtjyderne ind for kræftsagenFoto: Michael Langhoff

Søndag går frivillige midtjyder på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Er du ikke hjemme, kan du støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel, girokort eller digitale indsamlinger.

Af Kræftens Bekæmpelse

Tidligt søndag morgen går frivillige i gang med at uddele indsamlingsbøtter, tasker og foldere til de mange indsamlere, som fra kl. 10.00 vil tage ud for at samle penge ind til kræftsagen i hele Region Midtjylland.

- Jeg ser altid frem til Kræftens Bekæmpelses årlige Landsindsamling og til at mærke den utroligt store opbakning fra alle de mennesker og familier, vi banker på hos. Det er en uundværlig støtte for kræftsagen, siger formand i Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen, der selv skal på gaden for at samle ind søndag.

Midtjylland samlede flest penge ind

Sidste år samlede 2.828 frivillige indsamlere 7.146.785 kroner ind i Region Midtjylland, der er dermed er den region i landet, hvor indsamlerne fik mest i bøtterne ved Landsindsamlingen 2021.

- En stor del af foreningens arbejde ville ganske enkelt ikke være muligt uden den enorme opbakning fra frivillige i hele landet, og jeg er derfor dybt taknemmelig for indsamlernes vigtige indsats og danskernes donationer, siger Helen Bernt Andersen.

Derfor er din støtte vigtig

De penge, der kommer ind ved Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 61 pct. til forskning, 18 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og tre pct. til administration. Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige.

Derfor er foreningen dybt afhængig af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som på den måde er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Læs mere om, hvordan Kræftens Bekæmpelse bruger midlerne fra Landsindsamlingen:

Støt som du vil

Der er rigtig god opbakning til Landsindsamlingen i hele landet, og langt de fleste steder bliver der indsamlet fysisk enten ved husstands- eller ved gadeindsamlinger.

Hvis du ikke er hjemme, eller foretrækker at donere digitalt, er det også muligt at støtte kræftsagen via sms, MobilePay 93 80 00 og girokort. Igen i år er det desuden muligt at oprette en digital indsamling enten via Facebook eller via indsamling.dk.

Du kan stadigvæk nå at melde dig som indsamler på www.indsamling.dk 
 

Lignende artikler

Kræftens Bekæmpelse

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023