Allan tager skraldet i GantrupAllan B. Christensen, Gantrup

Allan B. Christensen fra Gantrup mødte op til indsamlingsdagen søndag 18. april i Østbirk og havde besluttet sig for at indsamle skrald i vejsiden mellem Østbirk og Voervadsbro. En simpel og hurtig opgave mente han.

Af Jørn Kildall

Allans historier begynder ved Fyel Badesø, hvor han holder meget af at komme når hunden skal luftes. Når de to vender snuden hjemad, går turen næsten altid via Ryvej og her havde Allan bemærket hvor meget affald der ligger smidt i grøfterne langs landevejen.

- Jeg har en hyrdehund og den er bange for biler. Så når der passerer et køretøj, gemmer den sig i grøften… så jeg har opdaget hvad der ligger i bunden af grøften. Knivskarpe øldåser, og alt muligt andet ragelse. Derfor meldte jeg mig til indsamlingsdagen for at komme ud og samle affald i vores område.

Det tog længere tid end beregnet

Allan vil gerne indrømme at han var en smule overmodig da han meldte sig affaldsindsamlingen, og havde tænkt at det ville tage 4-5 timer at gå turen fra Østbirk til Voervadsbro og samle affald samtidig og han fortæller om første dag med affaldsindsamling:

- Jeg havde ikke indregnet hvor lang tid det ville tage at samle affaldet op undervejs. Så jeg nåede slet ikke så langt som jeg havde planlagt. Jeg nåede ned til det nye regnvandsbassin ved Sandvad kro og havde allerede på dette tidspunkt fire propfyldte affaldssække.

Allan nåede at fylde yderligere fire affaldssække om søndagen, men er langt fra færdig med sin ”indsamling”.

- Jeg mangler stadig at tage stykket fra Gantrup og ud til Voervadsbro, samt et stykke på den vestlige side mellem Sandvad og rundkørslen i Østbirk. Men det har jeg sat mig for, at det skal jeg nå, fortæller kan beslutsomt.

Masser af affald fra bilisterne

Det er Allans oplevelse at affaldet tynder ud jo længere væk han bevæger sig bort fra Østbirk, men der er affald på hele strækningen langs landevejen. Typisk er det affald som er kastet ud fra køretøjerne som benytter strækningen.

- Jeg finder mange ”spændende” ting i grøftekanten. Det er ting som har med mad at gøre og tomme cigaretpakker og -skodder. Jeg finder også affald som tilsyneladende er blæst af trailere som er på vej til lossepladsen, når traileren ikke er dækket ordentligt til.

Langs vejen fandt Allan mange former for isoleringsmaterialer som alle er lette og derfor nemt kan blæse af en trailer eller ladet på en varebil.

Hvem laver bleskift i vejkanten?

- Det som forbløffede mig mest, var de mange brugte babybleer jeg fandt. Jeg fandt mellem 20 og 30 brugte bleer i grøftekanten. Jeg har ingen forklaring på hvorfor de er landet i grøftekanten, men det er da dumt at smide dem i naturen og jeg har endnu ikke set nogen stå og lave bleskift i vejkanten endnu, afslutter han med et smil.

Der var en stor forventning i forbindelse med årets affaldsindsamling om at antallet af smidte mundbind ville stige voldsomt, men Allan B. Christensen fandt højst 15 styk på sin rute.

Allan B. Christensen vil gerne opfordre andre fra Gantrup og omegn til at tage med ud og hjælpe med at samle affald langs vejene.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021