Stå sammen for den danske naturH.K.H. Kronprinsessen. Pressefoto af: Keld Navntoft, Kongehuset

Den danske natur byder på et væld af magiske landskaber og vidunderlige dyr, som danskerne har nydt ekstra godt af under Corona-pandemiens lange nedlukninger. Men Danmarks natur er udfordret, og rødlisten over danske truede dyr bliver længere og længere for hvert år. Derfor vil H.K.H. Kronprinsessen og WWF Verdensnaturfonden i et nyt projekt samle danskerne om naturen.

Af WWF Verdensnaturfonden

Corona-pandemien og nedlukningerne af samfundet har haft en uventet effekt: Danskerne er ude i det fri for at opleve og mærke naturen som aldrig før. Og det har gjort endnu flere af os opmærksomme på de fantastiske værdier, den danske natur bringer.

Men den danske natur og dets enestående dyreliv er truet og trænger til en hjælpende hånd. Derfor går H.K.H. Kronprinsessen og WWF Verdensnaturfonden nu sammen for at hylde den danske natur og sætte spotlight på udfordringerne. Det sker i det fælles projekt ”Sammen for naturen”, hvor Kronprinsessen og WWF Verdensnaturfonden på de sociale medier giver alle danskerne mulighed for at dele deres naturbilleder og -oplevelser med resten af danskerne under hashtagget #ForNaturenWWF.

H.K.H. Kronprinsessen er præsident for WWF Verdensnaturfonden, der glæder sig til, at danskerne viser vores fælles natur frem.

”Det seneste år har mange oplevet, at naturen har fået større betydning for dem. Desværre kan vi ikke tage naturen og al dens skønhed og rigdom for givet. Danmarks natur er under pres, og vi mister desværre fortsat unikke planter og dyr. Derfor opfordrer jeg alle til at hylde naturen sammen med os på de sociale medier. Jo mere, vi er opmærksomme på det, der sker i naturen, jo mere er vi villige til at passe på den,” siger H.K.H. Kronprinsessen.

”Danmarks natur står i en historisk krise. Skove, enge og hav er ude af balance, og tusinder af dyr er i fare for at forsvinde. Samtidig viser undersøgelser, at en rig biodiversitet er afgørende for vores sundhed og for fremtidige generationer. Ved at uploade vores naturbilleder, kan vi hver især vise vores støtte til Danmarks truede natur i den skæbnestund. Naturen har altid været der for os – nu er vi nødt til at være der for naturen,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Sådan kan du være med

Projektet kickstartes på FN’s Internationale Biodiversitetsdag lørdag den 22. maj, hvor H.K.H. Kronprinsessen og WWF Verdensnaturfonden skyder projektet i gang på Kongehusets og WWF Verdensnaturfondens Instagramprofil. Kronprinsessen opfordrer alle danskere til over de kommende uger at dele deres flotte naturbilleder inddelt i tre forskellige kategorier, så vi sammen kan begejstres, forundres og lære om naturens vidundere og de mange trusler, naturen står overfor.

For at være med skal du blot uploade et billede af din lokale natur, dyreliv eller naturoplevelse på Instagram sammen med hashtagget #ForNaturenWWF og gerne en kort tekst om,hvor det er taget. Kampagnen strækker sig over tre uger fra den 22. maj, hvor den starter med temaet ’Skov & Land’. De efterfølgende lørdage lanceres et nyt tema, så vi kommer hele vejen omkring vores vidunderlige landskaber.

H.K.H. Kronprinsessen og WWF Verdensnaturfondens eksperter vil kommentere på udvalgte billeder undervejs med nogle ord om den særlige naturoplevelse. Hermed bidrager WWF’s eksperter med spændende historier om de forskellige steder og dyre- og plantearter, som danskerne har portrætteret. På den måde får hele Danmark glæde af danskernes bud på det bedste, dansk natur har at byde på og den særegne - men desværre også truede - biodiversitet i Danmark.


Fakta

Om ”Sammen for naturen”

”Sammen for naturen” er et fællesskab på Instagram, hvor man deler et foto af en dansk naturoplevelse med hashtagget #ForNaturenWWF. Fotoet skal ledsages af stedsangivelse og gerne en kort beskrivelse af naturoplevelsen.

Hver dag fremhæves et foto på WWF’s Instagramprofil, og WWF’s faglige eksperter kommenterer det fremhævede foto på baggrund af fotografiets sted, (truede) art, status, rolle, æstetik etc. Herved deles naturoplevelsen, mens viden formidles om biodiversitet.

Hver fredag fremhæver et panel bestående af bl.a. H.K.H. Kronprinsessen og WWF’s Generalsekretær Bo Øksnebjerg ugens foto.

Hver lørdag introducerer H.K.H Kronprinsessen ugens kategori. Kategorierne er:

  • Skov & Land (starter lørdag d. 22. maj)
  • Sø, Kyst & Hav (starter lørdag d. 29. maj)
  • Planter & Dyr (starter lørdag d. 5. juni)

”Sammen for naturen” lanceres på FN’s Biodiversitetsdag lørdag den 22. maj og kører frem til den 11. juni.

Alle kan være med. Vi leder efter personlige og forunderlige fotografier af naturens vidundere, som har gjort en forskel for os under nedlukningerne.

Lignende artikler

WWF Verdensnaturfonden

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021