Oplev Natur Østbirk: En skjult perleNatur Østbirk. (Foto Jørn Kildall)

ØSTBIRK - En lokal oase skabt med omtanke og generøsitet af Østbirk Bygningsindustri/Velux.

Tekst og foto Jørn Kildall

Ved enden af Ryvej, hvor naturstien Bryrup Banestien begynder, ligger Natur Østbirk – et område indviet i maj og skænket af medarbejderfonden hos Østbirk Bygningsindustri/Velux. Nu her, et par måneder senere, spirer og gror det i området, som har små søer og fine stier, perfekt til en rolig tur i naturen.

Historiske spor og naturoplevelser

Længere inde på området finder man omridset af en gammel jernalderlandsby. Der har været op til 25 huse her, og fra udsigtstårnet kan man se forhøjningerne, hvor Østbirk-borgere boede for næsten 3000 år siden. Det er en fascinerende påmindelse om fortiden, midt i det frodige landskab.
 

Natur Østbirk. (Foto Jørn Kildall)

Perfekt til en udflugt

Smør en madpakke, find drikkevarerne frem og hop på cyklen. Kør ud af Ryvej og drej til venstre ved naturstien, hvor Natur Østbirk begynder. Det er et sted, der fortjener opmærksomhed – her kan man høre fuglene synge og næsten høre græsset gro.
 

Natur Østbirk. (Foto Jørn Kildall)

Ideel til sommer og weekend

Om du er på sommerferie, har en fri weekend eller bare en fridag, er Natur Østbirk et ideelt sted at besøge. Gå en tur, nyd naturen og få fornyet luft og inspiration til hovedet. Parken hylder biodiversiteten og bringer mennesker tættere på naturen.

En stor skov i Søhøjlandet

Natur Østbirk ligger i en 70.000 kvadratmeter stor skov, som VELUX Gruppen har ejet i 30 år. Området er omgivet af det smukke Søhøjland – Danmarks højst beliggende landskab. Der er fri adgang til området alle ugens dage fra solopgang til solnedgang.
 

Natur Østbirk. (Foto Jørn Kildall)

En perle midt i naturen

Med sine små hyggelige steder, hvor man kan søge skygge eller få en flot udsigt over området, er Natur Østbirk en sand perle. Det er et skønt sted at tage hen for at opleve naturens skønhed og ro, og en påmindelse om, hvor vigtigt det er at bevare vores naturlige omgivelser.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024