Natur

Lokalnyt

Stort skovprojekt, der skal beskytte horsensianernes drikkevand, er sendt i høring

19. januar 2023
Horsens Kommune har sammen med Naturstyrelsen og Horsens Vand A/S indgået et samarbejde om etablering af en ny stor skov øst for Egebjerg ved Højballegård Vandværk. Skovrejsningen skal sikre grundvandet, gavne klimaet og skabe nye rekreative muligheder. Miljørapporten for Højballe Skov er i offentlig høring indtil den 8. marts. Som en del af høringen inviterer samarbejdsparterne alle interesserede til et præsentationsmøde i Gedved Kultur- og Medborgerhus den 6. februar.
Lokalnyt

2415 børn fra Horsens Kommune går på opdagelse i den nære natur

29. august 2022
Når Naturens Uge løber af stablen i uge 36, er det med stor opbakning fra landets skoler og dagtilbud. Alene i Horsens Kommune er 2415 børn tilmeldt. Snart lyder startskuddet til en hel uge i naturens tegn. I uge 36 er det Naturens Uge – Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen – og overalt i landet rykker børn og voksne udendørs for at deltage i forskellige natur- og friluftsarrangementer.
Lokalnyt

Når du googler ordet ’flåt’, hjælper du videnskaben

28. juli 2022
Vores viden om udviklingen i flåtbårne sygdomme er yderst begrænset og meget svær at skaffe. Men et nyt studie fra Københavns Universitet viser, at vores søgninger på Google kan være vejen til at holde bedre øje med både flåter og andre effekter af klimaforandringer.
Lokalnyt

Haveejere slipper knap halvdelen af haven fri

25. juli 2022
Stadig flere danskere vælger at give naturen plads i deres have, og projektet ’Slip haven fri’ har nu rundet 15.000 tilmeldte haver. I gennemsnit lader haveejerne næsten halvdelen af deres haveareal være vildt og naturvenligt.
Lokalnyt

Vi har brugt vores del af verdens naturressourcer for i år

28. marts 2022
I dag er det den såkaldte ’country overshoot day’ for Danmark, der knap en fjerdedel inde i året har opbrugt sin andel af de ressourcer, kloden kan genskabe på et år. Hvis overforbruget skal bremses, skal vi gøre helt op med den udbredte brug og smid væk-kultur, mener Danmarks Naturfredningsforening, der på Affaldsindsamlingen i denne uge sætter fokus på noget af vores mest åbenlyse ressourcefrås.
Lokalnyt

Hvad laver de i Hovedgård?

2. september 2021
Mange i Hovedgård har bemærket at der er blevet gravet og planeret ved Tornbjerg i Hovedgård, og der har været forskelligere forklaringer på hvad der var gang i.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022