Natur

Lokalnyt

480 tons sten bliver lagt ud i Horsens Fjord

26. januar 2021
Stenene er med til at forbedre vandmiljøet og skabe større biodiversitet, og sikrer gode forhold for tang og muslinger og giver skjul til småfisk og skaldyr, så de får bedre vilkår for at leve i fjorden.
Læserbreve

Debat: Hvad med naturen?

12. januar 2021
Nye boliger er nu blevet placeret i de smukke omgivelser ved Bygholm Sø- og Skov. Der er kommet en dagligvarebutik lige ud til Silkeborgvej. En del af Nørrestrand bliver snart bebygget. Ved Torsted bygges der på liv og løs. Nye veje ser dagens lys. Alt sammen på naturens bekostning. Kan det være bedre?
Lokalnyt

Æbler kan hjælpe solsorten

6. januar 2021
I de kolde vintermåneder kan det være en hel del sværere for solsorten og andre fugle at finde føde. Derfor anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at man hjælper dem ved at lægge æbler ud i haven.
Lokalnyt

Turen går til: Sov under åben himmel

3. august 2020
Tag en overnatning under åben himmel i et af de mange shelters, der ligger spredt rundt i landskabet. Så grib soveposen og drag ud i naturen omkring Horsens. Her nævnes fire muligheder.
Lokalnyt

Ny vandrerute på den gamle jernbane mellem Horsens og Odder

10. juli 2020
Med åbningen af Banestien mellem Horsens og Odder får naturinteresserede, motionister og turister nu mulighed for at udforske naturen ved Horsens Fjord på tæt hold. Stien er resultatet af et samarbejde mellem de to kommuner og lokale kræfter og byder på store naturoplevelser såvel som hyggelige landsbymiljøer.
Lokalnyt

Ta’ til Costa del Fyel Mose

9. juni 2020
Hvad siger du til at kunne bade fra en hvid sandstrand i lækkert uforurenet vand med behagelige temperaturer og lige i hjertet af Horsens kommune? Det kan snart blive en realitet, når Horsens kommunes Naturteam får de sidste brikker til at falde på plads.
Lokalnyt

Jagten på den store hornugle i Voervadsbro

24. juni 2019
I det tredje afsnit af Tv-programmet '1 døgn, 2 hold, 3 dyr', der kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 1. juli, kommer eksperterne endnu engang til Voervadsbro, hvor jagten sættes ind på at finde en stor hornugle.
Lokalnyt

Ny sti med afmærket rute fra Odder til Horsens

7. december 2018
Ambitiøst natursamarbejde mellem Odder, Horsens og Hedensted kommuner rykker et skridt nærmere at kunne realisere en stiforbindelse hele vejen rundt omkring Horsens Fjord. Det markeres torsdag den 13. december.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

Borgmester Peter Sørensens virtuelle nytårskur
03. jan 2021