Natur

Lokalnyt

Højsæson for døde dyreunger

31. juli 2023
Unger af ildere, brud og skovmår forlader lige nu de trygge reder og begiver sig ud på egen hånd. Desværre bliver mange af dem kørt ned over hele landet.
Lokalnyt

Klip ikke hækken før Sankt Hans

1. juni 2023
Det er en udbredt misforståelse, at havens hække og buske skal beskæres kraftigt tidligt på sommeren. Vil man styrke biodiversiteten og hjælpe dyr og insekter i haven, skal man vente med at beskære hækken til september.
Lokalnyt

Oplev glæden ved lystfiskeri

8. maj 2023
Lystfiskeri er en fantastisk måde at nyde naturen og få frisk luft, samtidig med at man kan opleve spændingen ved at fange fisk. Lørdag den 13. maj kan du og din familie få en smagsprøve på lystfiskeriets glæder ved Bygholm Sø i Horsens.
Lokalnyt

Klostermølle truet af salg

21. marts 2023
Klostermølle, et populært naturområde og historisk sted, står over for en usikker fremtid, da staten overvejer at sælge ejendommen. Hvad vil det betyde for offentlig adgang og den unikke natur og kultur? For at belyse dette emne og informere offentligheden om stedets betydning, arrangerer Danmarks Naturfredningsforening en guidet tur søndag 26. marts.
Lokalnyt

Kom med på inspirerende guidede naturture

16. februar 2023
Der venter masser af naturoplevelser - også af den lidt anderledes slags - når Horsens Kommunes naturvejledere tager borgerne med på naturture rundt omkring i kommunen. De guidede ture er et gratis tilbud til alle interesserede.
Lokalnyt

Stort skovprojekt, der skal beskytte horsensianernes drikkevand, er sendt i høring

19. januar 2023
Horsens Kommune har sammen med Naturstyrelsen og Horsens Vand A/S indgået et samarbejde om etablering af en ny stor skov øst for Egebjerg ved Højballegård Vandværk. Skovrejsningen skal sikre grundvandet, gavne klimaet og skabe nye rekreative muligheder. Miljørapporten for Højballe Skov er i offentlig høring indtil den 8. marts. Som en del af høringen inviterer samarbejdsparterne alle interesserede til et præsentationsmøde i Gedved Kultur- og Medborgerhus den 6. februar.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023