Stjernholm bliver levendegjort(pressefoto)

Der bliver ”gammelt” liv på Stjernholm, når man søndag den 21. august holder ”Stjernholm Levendegjort”, hvor man kan opleve livet på en gård som i gamle dage. 

Alt er ladet op til den helt store oplevelse, om hvordan arbejdsbetingelserne var i vores forfædres tid. Stjernholm har jo rammerne og omgivelserne til, at man kan komme i den helt rigtige stemning og fornemme livet dengang.

Af øvrige aktiviteter kan nævnes: Sommerens landlige sysler. Salg af honning. Smeden arbejder. Tømreren arbejder. Horsens Husflidsforening. Snapsedamen Lis, Pileflet ved Lene, Rebslagning, det lille tærskeværk og gamle postkort.

Skulle der være nogle veteranbiler, der har lyst at besøg Stjernholm denne dag, er de meget velkommen.

Alle de frivillige på Museet har haft travlt, så alle aktiviteter kan være klar til på søndag. 

Men ellers bages der Stjernholmvafler og det er stadig det store hit og de sælges i stor stil denne dag.

Ja, der bliver nok at se på og måske for nogle nikke genkendende dertil og andre undres over, at det virkelig har været sådan i Danmark.

(pressefoto)

I staldbygningen er der lavet udstilling på, Bygningshåndværktøj, Tækketing/stråtag, Blå køkkentøj, Vintersport, Tøj fra gl. dage i forskellige temaer, 

Hjemstavnsforeningen, arkivet, frihedssamlingen og gårdmusset Stjernholm vil lave en udstilling i anledning af sit 50. års jubilæum fra den 15. til den 23. oktober 2022 på Tinghuset

Ses i Stuehuset, Finere håndarbejde, Gammel køkken med mælkekælder, Hatte, Gamle postkort

I hallen er udstillingen af de lidt tungere ting som Brandbiler, traktorer, landbrugsmaskiner, egnens faneparade

Museets Skoletjeneste er et af de faste programpunkter på Stjernholm og er vældig populær, her kan skoleelever opleve og deltage i forskellige gøremål, som de var i gamle dage. I år tilbyder man også, at lave julearrangementer i uge 48 og 49.

Der vil være åben på Gårdmuseet Stjernholm i Nim fra kl. 11 til 16 søndag den 21. august 2022

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023