Stor glæde over Prins Joachims nye jobKommende forsvarsindustrisattaché i Washington D.C., prins Joachim, og branchedirektør Joachim Finkielman, DI Forsvar og sikkerhed, har også tidligere arbejdet sammen om bl.a. forsvarsindustri i Danmark og Frankrig. Foto: DI

Forsvarsindustrien ser frem til samarbejdet med prinsen i USA, lyder det fra brancheforeningen DI Forsvar og sikkerheds direktør.

Af DI - Dansk Industri

Kommende forsvarsindustrisattaché i Washington D.C., prins Joachim, og branchedirektør Joachim Finkielman, DI Forsvar og sikkerhed, har også tidligere arbejdet sammen om bl.a. forsvarsindustri i Danmark og Frankrig. Foto: DI

H.K.H Prins Joachim bliver ny forsvarsindustriattaché og stedfortrædende forsvarsattaché i USA, oplyser Forsvarsministeriet. Det vækker glæde i DI Forsvar og sikkerhed, der er brancheforening for forsvarsindustrien i Dansk Industri.

- Der er stor tilfredshed i forsvarsindustrien med, at Prins Joachim nu skal til Washington og understøtte danske virksomheders muligheder for at eksportere, fortæller Joachim Finkielman, branchedirektør for DI Forsvar og sikkerhed.

- USA er Danmarks vigtigste allierede og største eksportmarked på forsvarsområdet, og prins Joachim har dyb indsigt i dansk forsvarsindustri og kan både åbne døre og se nye muligheder.

Næsten 50 pct. af danske forsvarseksport går til USA ifølge DI Forsvar og sikkerhed.

- Prins Joachim har i Paris gjort en enestående indsats for at støtte danske virksomheders bestræbelser på at samarbejde med Frankrig, og det er derfor med stor glæde, at vi ser frem til samarbejdet i USA, siger Joachim Finkielman.

- Allerede i oktober drager danske virksomheder til USA på et eksportfremstød, og her håber vi at få lejlighed til at trække på attacheens kompetencer.

Prins Joachim vil som forsvarsindustriattaché referere til Forsvarsministeriet og i det daglige virke til ambassadøren og forsvarsattachéen i Washington D.C.

- USA er vores vigtigste allierede og samarbejdspartner. Det transatlantiske bånd er helt afgørende i den sikkerhedspolitiske situation, vi står i. Det er vores ambition at styrke det forsvarsindustrielle samarbejde markant med USA, og Prins Joachim vil i høj grad bidrage hertil, siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V).

Prins Joachim tiltræder 1. september 2023 Den Danske Ambassade i Washington D.C., hvor han som attaché skal dække USA og Canada. Stillingen er for tre år med mulighed for forlængelse.
 

Lignende artikler

DI - Dansk Industri

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kagehuset i verdensrummet
14. feb 2023