Veteranfest i Brædstrup: Motorbrøl og krydsordskriser(Foto: Arendina Post de Jong)

Nostalgisk motorcykelløb giver glæde og grå hår, men også fællesskab og flotte historier.

Af Jørn Kildall
Fotos: Arendina Post de Jong

En varm velkomst og et farvel til krydsord

Den lille by Brædstrup var i festhumør fredag den 19. maj. Østbirk Avis blev mødt med åbne arme, dog med et vist vemod i øjnene - det er slut med krydsord og lokalstof til de ivrige læsere i byen. "Avisen bliver læst frem og tilbage," berettede en lokal. "Og især krydsord kommer vi til at savne." Men stemningen blev hurtigt højere, da veteranerne indtog byen.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Tissepauser, reparationer og motorbrøl

126 deltagere, alle med deres vintage-motorcykler, fyldte Banetorvet ved Rema og Posthuset. Der blev passet og plejet på de gamle køretøjer, mens publikum nysgerrigt kiggede på. Der var travlt med tissestop, kaffe, og motorcykel-reparationer, men alt i den bedste ånd. Solen skinnede, humøret var højt, og publikum nød synet af de flotte maskiner.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Lokale lækkerier og liflige dråber

Torvet var fyldt med lokale delikatesser. Olsens Bryghus havde fyldt en bar med frisk fadøl, og for dem med mere forfinede smagsløg stod Water of Life klar med skønne whiskyer. Det Gamle Posthus solgte gourmet hotdogs med ramsløgspølse, chilimayo, syltede rødløg og sprøde jordskokker - en fest for ganen.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

En købmand med et hjerte for det lokale

Henrik Roed, den lokale REMA-købmand, gjorde noget særligt ud af dagen. Han havde fremstillet en velkomstbrochure til alle deltagerne, som skulle stoppe på hans parkeringsplads. Han var selv en af de 126 deltagere, og kørte sammen med sin far på en 100 år gammel motorcykel. "Vi håber, at alle får et godt indtryk af Brædstrup," sagde han med et stort smil.

Så selvom byen må sige farvel til sin elskede avis, er det tydeligt, at Brædstrup stadig har meget at fejre. Denne dag blev en dag fyldt med minder, møder og - mest af alt - motorcykler.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024