Vi skal ikke være frilandsmuseumEn bevarende lokalplan for Elling betyder, at der ikke kan rives bygninger ned i Elling. Derfor havde beboerne i Elling inviteret byrådspolitikere til landsbyen for at få en snak.

Af Jørn Kildall

Det hele begyndte sidste år da Knud Sørensen søgte om tilladelse til at rive en bygning ned og opføre en på samme sted. Bygningen var intet værd, uden sokkel og murværket var tæt på at kollapse.

På baggrund af denne ansøgning besluttede forvaltningen i Horsens kommune at man skulle se på hele Elling by og man fik udarbejdet en bevarende lokalplan.

Plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune besluttede i marts at følge forvaltningens indstilling om et §14-forbud i planloven, som beskytter mod nedrivning for at bevare kulturmiljøet i Elling.

Det var beboerne i Elling ikke tilfredse med og onsdag havde man sat politikere Martin Ravn (V), Esben Hedeager (K) og Dennis Hansen (S) stævne i landsbyens gamle mejeri, der nu fungerer som klubhus for motorcykelklubben Gribbene.

Beboerne frygter at ende som et frilandsmuseum og mener at der fra visse sider er tegnet et skønmaleri af virkeligheden i Elling, da mange af husene er faldefærdige og knap så pittoreske som man kan læse.

Man ville tage politikerne med rundt på en rundtur og vise virkeligheden frem.

Fra beboerne lød der udsagn om at man følte sig stavnsbundne af restriktionerne og de foreslåede renoveringsløsninger er temmelig bekostelige, medmindre man har vundet den store gevinst i Lotto.

Der var forståelse fra politikerne for beboernes bekymringer om fremtiden som husejer i Elling. Men man må heller ikke glemme at Elling er en unik by med mange firlængede gårde langs byen hovedgade – noget som man ikke ser mange steder i landet.

Der er flyttet nye beboere til Elling og flere af dem udtrykte bekymring for om deres oprindelige drømme om eget værksted og personlige detaljer på deres ejendomme ville blive for dyrt med en bevarende lokalplan.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024