400.000 Røde Kors kroner fra tre genbrugsbutikker(arkivfoto)

Før jul sendte Røde Kors Horsens Nord penge af sted til bl.a. til ”Udsatte børn”.

Af Røde Kors Horsens Nord

Hvert år gør den lokale Røde Kors afdeling, Røde Kors Horsens Nord, sit regnskab op og sender overskuddet af sted til forskellige projekter. Selv om regnskabet ikke er endeligt gjort op, kunne den lokale Røde Kors afdeling før jul sende 400.000 kr. af sted.

Det er Røde Kors’ overordnede formål at støtte folk i nød. Derfor deler den lokale afdeling pengene op, så børn og familier både lokalt, i Danmark og ude i verden får del i de penge, der stammer fra indtjeningen i de tre genbrugsbutikker i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup.

Røde Kors-butikken i Tvingstrup

Lokalt blev der kørt julepakker for 50.000 kr. ud til knap 50 familier i afdelingens område. Derudover blev der sendt 150.000 kr. til ”Udsatte børn”. Disse penge, som går til de tusindvis af udsatte børnefamilier, der står uden for fællesskaber og må undvære julegaver, børnefødselsdage og mulighed for at gå til fritidsaktiviteter. 

Afdelingen har tidligere i 2021 støttet Røde Kors-arbejdet i Afghanistan med 100.000 kr., og da situationen dér fortsat udvikler sig til ugunst for befolkningen, blev der sendt yderligere 50.000 kr. til samme formål. Desuden støtter Horsens Nord-afdelingen venskabsprojekterne i Bangladesh, Hviderusland og Kenya med hver 50.000 kr. Her går pengene til at gøre samfundene selvhjulpne. 

- Vi er dybt taknemmelig over både kunderne i vores tre genbrugsbutikker og i lige så høj grad over de mange donorer, der sørger for, at vi har interessante ting at sælge i butikkerne. Det er denne cirkel, der gør os i stand til at hjælpe børn, unge, voksne, ældre og familier, der har det svær. Ud over at kunne sende de mange penge nu, har vi i årets løb kunnet sende 15 lokale familier på ferielejr og starte et familienetværk i Brædstrup foruden de øvrige aktiviteter, der kommer ensomme til glæde og andre, der har brug for hjælp i hverdagen, siger afdelingens formand Gudrun Andreasen.

Lignende artikler

Røde Kors

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022