Aggressiv mand truer med at sprænge bus i luftenFlixbus. (Pressefoto)

Den 33-årige mand, der truede med at sprænge en Flixbus i luften, førte til en massiv politiindsats onsdag aften, da politiet blev alarmeret om den potentielle trussel.

Af Jørn Kildall

Bussen, der kørte nordpå ad Østjyske Motorvej, var nær Fredericia, da flere passagerer meldte om en aggressiv mand, der truede med at sprænge bussen og dens passagerer i luften. På grund af denne trussel blev Sydøstjyllands Politi alarmeret, som straks reagerede.

Hastig politiindsats: passagerer evakueret og mand anholdt

Med en imponerende hastighed samlede Sydøstjyllands Politi det nødvendige antal patruljer for at kunne håndtere situationen. Bussen blev bragt til en sikker stop ved rastepladsen ved DTC ved Vejle. Her blev passagererne evakueret, og den 33-årige blev anholdt uden yderligere dramatik.

Sprængstofeksperter og hunde søger gennem bussen

Efter anholdelsen, og med truslen om en mulig eksplosion i baghovedet, blev det vurderet nødvendigt at undersøge bussen for en potentiel bombe. Sydøstjyllands Politi tilkaldte derfor sprængstofeksperter og brugte sprængstofhunde til at undersøge bussen. Heldigvis blev der ikke fundet noget i relation til truslerne.

Passagererne, efter at være blevet afhørt, blev bragt videre med en anden bus arrangeret af busselskabet.

Passagerer forsat i chok, gerningsmanden undersøges for juridiske følger

Selvom hændelsen nu anses for helt afsluttet, og der på intet tidspunkt var reel fare for en bombesprængning, var det en situation, der krævede en massiv politiindsats og gav anledning til en usædvanlig oplevelse for buspassagerne og dem, der blev vidne til indsatsen.

Den 33-årige mand er fortsat i politiets varetægt, og det undersøges, om der er grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Sydøstjyllands Politi vil senere orientere om den juridiske vurdering i sagen.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024