Arbejderkampdagen fejret med familiefokus, varme hveder og lokale talenter(Foto: Jens Jessen)

Den 1. maj blev fejret på en alternativ og familievenlig måde i Horsens, hvor 3F Horsens sørgede for et arrangement, der både satte fokus på arbejderkampdagen og sidste bededag. 

Af Jørn Kildall. Fotos Jens Jessen

Arrangementet blev afholdt på Industrimuseet og inkluderede politiske taler om formiddagen i Fagforeningshuset, mens eftermiddagens program havde fokus på underholdning og hygge for alle aldre.

Henrik Hansen, repræsentant for 3F Horsens, fortalte om konceptet bag arrangementet og den anderledes tilgang til 1. maj-fejringen. I stedet for de traditionelle pølser og brød, blev der serveret varme hveder og kaffe for at markere sidste bededag og skabe et statement.

Underholdning med gæstesolister

Den musikalske underholdning blev leveret af lokalbandet Bomles Venner, med Jacob Houmøller bag trommerne. Bandet hylder Bamses Venner og deres katalog af sange og skaber glæde og fællesskab med deres optrædener. Ved arrangementet på Industrimuseet havde de et særligt indslag med gæstesolister fra programmet "Stjerneklar" og DR, der kiggede forbi for at filme lidt fra begivenheden.
 

(Foto: Jens Jessen)

3F håber på større opmærksomhed

Ud over musikken var der taler fra lokale repræsentanter, herunder borgmesteren og formanden for 3F Horsens, Brian Tollak Nielsen. Henrik Hansen håbede, at arrangementet ville skabe større opmærksomhed omkring fagbevægelsen og give folk en større forståelse for dens betydning.

Pølserne var udskiftet med Hveder

Der var god tilslutning til arrangementet, og Henrik var glad for, at gimmicken med varme hveder blev bemærket. Som en ekstra overraskelse var der en optræden med et lokalt stjerneklart band kl. halv seks, hvilket ikke var annonceret på forhånd.
 

(Foto: Jens Jessen)

Vennerne får en travl sommer

Bomles Venner har flere optrædener planlagt i Horsens i løbet af året, blandt andet i Apotekergården og til rockfestivalen på Dyrskuepladsen den 1. juli sammen med andre lokale bands. Jacob Houmøller glæder sig til de kommende optrædener og håber, at de lokale arrangementer vil fortsætte i mange år fremover.

Den alternative og familieorienterede fejring af 1. maj i Horsens var et frisk pust og satte fokus på fagbevægelsens rolle i samfundet, samtidig med at det skabte mulighed for fællesskab og hygge for alle deltagere.
 

(Foto: Jens Jessen)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023