David Holt Olsen - Fra historiker til direktør for Industrimuseet i HorsensDavid Holt Olsen i Industrimuseets udstilling (Foto Jens Jessen)

David Holt Olsen har arbejdet sig op gennem rækkerne på Industrimuseet i Horsens, fra han startede i 2008, lige efter han blev færdiguddannet som cand.mag. i historie. Nu er han nyudnævnt direktør for museet og har store visioner for dets fremtid.

Af Jørn Kildall. Foto Jens Jessen

Hans karriere på Industrimuseet begyndte med at søge midler til projekter og udvikle udstillinger. I 2012 blev han udnævnt til museumsinspektør og i 2018 til souschef. I 2023 fik han så titlen som direktør for museet. "Industrimuseet er i mit DNA," fortæller David.

Ud over sin rolle på museet er David Holt Olsen også forfatter. Han har skrevet en bog om dansk fodboldhistorie, "Fodbold, fair play og forretning. Dansk klubfodbolds historie", og har på museet skrevet om den lokale virksomhed Arena Radio- og TV-fabrik samt andre horsensianske industrivirksomheder.

David har desuden været skribent og satiriker på RokokoPosten og klummeskribent på blandt andet Berlingske og Jyllands-Posten gennem flere år.

Industrimuseet i Horsens kan prale af at have omkring 120 frivillige, der hjælper med at gøre museet levende og autentisk. De frivillige inkluderer maskinfolk, smede, typografier og stentrykkere, som viser de gamle håndværk frem for museets gæster. "Økonomisk set er vi et lille museum, men med de frivillige kan vi få meget til at ske og virke meget større end antallet berettiger til," siger David.

Fremtiden for museet ser lys ud. David og hans team arbejder på at sikre museets fremtid ved at investere 27 millioner kroner i at forskønne arealerne omkring museet, man har opført en ny spændende legeplads og sætter løbende bygningerne i stand. De har også gjort udstillingerne mere aktiverende og engagerende. Arbejdet fortsætter i 1½ år endnu, og gæsterne vil få nye typer udstillinger at se.

Til sommer åbner Industrimuseet nye versioner af museets lejligheder fra 1955 og 1975. Davids store drøm er at få opført en ny bygning, hvor man kan vise industrialiseringen helt op til vores tid. "Som museet står nu, så slutter de fleste udstillinger omkring 1970, og vi vil også gerne fortælle de nye industrihistorier," afslutter David Holt Olsen.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024