Bålmad, hygge og vilde urter



Traileren kan nemt omdannes til køkkenbord med vask, hvor forårets uter kan rengøres, viser Bent Lauridsen TV.

Madlavningshold flytter køkkenet ud i skoven og holder luksus-picnic i det grønne.

I Aktiviteten på Tamdrupcentret i Lund ved Horsens mødes et hold mad-entusiaster hver fjortende dag og laver lækre menuer i køkkenet, som de nyder sammen, mens de får en god snak. Men på grund af Corona har det ikke været muligt at mødes i aktivitetscentret. Hvad gør man så, når man er dedikeret frivillig holdleder og gerne vil ud at lave god mad sammen med andre?

Tænker ud af boksen

Bent Lauridsen har taget sagen i egen hånd og har i stedet opfundet udendørs mad-arrangementer blandt andet i Hansted Skov. Som spejder har Bent og hans kone Anni Lauridsen, som også er med på holdet, udstyrspakken i orden og bilens trailer kan hurtigt omdannes til funktionsdygtigt køkken med indbygget vask.

- Vi er mange, der var kede af, at vi ikke kunne mødes over madlavningen, som vi plejer. Så da foråret begyndte at titte frem, syntes jeg, det var på tide at komme ud i naturen. Man kan lave en masse speciel mad af det, der findes i naturen, og jeg kan godt lide at eksperimentere og prøve noget nyt.

Bent og Anni Lauridsen er begge glade for at lave mad og lader sig blandt andet inspirere fra deres rejser, spejderlivet og af deres søn, som er kok.

Damerne gør uterne klar, mens mændene tænder op i spejderkakkelovn og bål.

Samler urter til 4-retters skov-menu

Holdet mødes om morgenen kl. 9.00 og bruger den første tid på at gå tur og indsamle urter. Lige nu er det sæson for skvalderkål, brændenælde, Skt. Hans urt, tusindfryd. Dem har Bent inkorporeret i den 4-retters menu, der skal tilberedes ved søen over bål og på medbragt spejderkakkelovn.

Mens rejer og svampe marinerer og der tændes op under gryderne, er det tid til et glas rødvin og en hyggesnak ved bordene.

Steen Algreen er fast deltager på madholdet.

- Det er fantastisk at være ude, når vejret er med os og vi har det hyggeligt. Jeg går normalt på to madhold. Et med mere traditionelle retter, og så på dette hold, hvor vi lærer at lave eksperimenterende og spændende mad. Vi bliver udfordret af Bent, der er en god læremester og ved en masse om naturens planter. Der er virkelig smag i det, vi tryller frem. Jeg prøver også at lave nogle af retterne derhjemme. Min kone synes det er spændene, hvad vi nu har fundet på.

Der er venteliste til madlavningsholdet og Gitte Sørensen er heldig at være kommet med på et afbud ved dagens madlavning.

- Vi har i den grad manglet det sociale, så det er skønt, at vi kan mødes ude i naturen og lave god mad i godt selskab.

Den 21. maj åbner Horsens Kommunes aktivitetscentre på ny og så rykker holdet tilbage i køkkenet på Tamdrup centret. Men mon ikke udelivet fortsat trækker holdet en tur ud i naturen, når vejret indbyder til det?

Menu i skoven

  • Dampede muslinger,
  • Timianmarinerede svampe og rejer på spyd,
  • Kalkunspyd med soja og ingefær og
  • Grillet frugt med yoghurt, honning og tusindfryd

Dertil snobrød og salat af naturens urter.

Herrerne hygger sig med at marinere svampe over kaffe og et godt glas rødvin.

Lignende artikler

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024