Et blomstrende samarbejde i LundTre gange Nielsen: Jacob Nielsen, Gitte Hauge Nielsen og Rita Nielsen.

Takket være Ritas frivilligindsats og en solid opbakning fra Brugsen og Tamdrup Centret, søger hun for at passe blomster og planter på Tamdrup Centret i Lund. 

Af Jette Bjerre, aktivitetsmedarbejder

Telefonen ringede sidste år på Aktivitetskontoret: ”Goddag det er Rita Nielsen. Jeg har set jeres opslag om, at I søger en frivillig til at passe blomster. Det kunne måske godt være mig”.

Aktivitetsmedarbejder Jette Bjerre fik straks en aftale i stand, så Rita kunne se de mange m2 på Tamdrup Centrets to etager, hvor der stod blomster og planter i vindueskarme og på gulve. Rita blev hurtigt tændt på opgaven, og blev introduceret af Ruth Vase, der efter lang og tro tjeneste ønskede at gå på pension fra opgaven.

Rita var fuld af gode nye idéer. Hun lavede opsøgende Facebook opslag om planter og kontaktede både Rema og Brugsen om donationer. Det udviklede sig til faste aftaler to gange om ugen med Gitte Hauge Nielsen i Brugsen, der sætter brugbare, usolgte blomster og planter til side til Rita ude bagved.

”Vi skal også finde ud af, hvad vi gør til vinter”, siger brugsuddeler Jacob Nielsen. ”Vi må sikre, at planterne ikke får frost, inden Rita henter dem”.

Vi griner lidt af, at det faktisk er 3 x Nielsen, der samarbejder om projektet, og det skal for en god ordens skyld nævnes, at de ikke er gift eller i familie.

Beboerne er glade for de friske blomster. I en kort periode i foråret kom der dejlige blomsterdonationer fra nær og fjern ifm. corona, men det er de ugentlige blomsterdage og snakke mellem beboere og Rita, der er hele fundamentet.

Aase Eide, daglig leder på Tamdrup Centret, glæder sig også over det skønne samarbejde og bakker det op på forskellig vis. ”Det er til stor glæde og gavn, når der kommer en frivillig og hjælper til på hjemmet. Vi påskønner det rigtig meget. Og det er dejligt, at der er stor opbakning fra nærmiljøet på Tamdrup, hvilket vi har set flere gange i år under coronakrisen. Og Rita er altid god for en snak, og har også en frisk kommentar til tingene. Tamdrup Centret, siger mange tak, det betyder meget”, slutter Aase. 
 

Lignende artikler

Jette Bjerre

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024