Nye ledere på TamdrupcentretMandag 1. marts var skiftedag på Tamdrup Centret og der kom ny leder, samt ny medarbejder hos aktivitetsmedarbejderne.

Tatjana Brendstrup er ny daglig leder af Tamdrup Centret og hun afløser Aase Eide. Tatjana havde første officielle arbejdsdag mandag 1. marts, men hun havde tyvstartet dagene forinden så hun kunne have et overlap med Aase Eide så overleveringen kunne foregå nærmest gnidningsløst.

Hos aktivitetsmedarbejderne kunne man sige goddag til Kathrine Richardy som er nyuddannet ergoterapeut, hun afløste Marie Henriksen på posten. Tamdrup Centret danner ramme for 24 beboere og 22 ansatte i den vestlige del af Lund by.

Tatjana Brendstrup kommer fra en lederstilling for ergo- og fysioterapeuterne på Aarhus Universitetshospital hvor hun var i ni år, inden turen gik sydpå til Lund og Tamdrup Centret, hun glæder sig til at lære personalet og beboerne at kende og ved at man skal handle hurtigt når det drejer sig om medarbejderne og beboere – for der sker hele tiden nyt som man skal forholde sig til og hun fortæller:

- Jeg er imponeret over hvad medarbejderne har kunne trylle frem under de givne forhold… det har givet masser af ny energi. Vi prøver at lave små arrangementer for beboerne, hvor de fleste ikke har mange ressourcer, og pludselig kan det hele føles helt almindeligt og minder om det liv de kendte.

Kathrine Richardy nikker anerkendende og tager tråden op:

- Det er specielt at komme ind og løfte de mange tiltag endnu højere og lære beboerne at kende. Jeg deler kontor med Jette Bjerre som er en af de erfarne og som kan give mig en masse nyt.

Vi skal mærke livet føles lækkert

Man mærker at Tatjana Brendstrup vil beboerne og personalet det bedste og hun smitter med masser af smil og god energi:

- Kunsten for personalet er at få fat i de ressourcer som beboerne har og finde det som giver glæde og energi. Her på stedet er der glæde og aktivitet - det har jeg mærket – og det gør livet værd at leve.

Som ny leder skal Tatjana først mærke hvad der sker i huset inden hun præcis ved hvilken retning hendes ledelse skal tage og hun uddyber:

- Vi har en mindre opdeling mellem plejen og ”aktiviteten”, og det skal ikke blandes for meget… men så tænker jeg; hvorfor ikke? For mig må det gerne være sådan at personalet oplever det givende i at deltage i noget af det som fremkalder det gode smil og det gode grin. Det kan være med til at give energi på dage hvor det kan føles hårdt.

Her laver vi livskvalitet

Kathrine Richardy og Tatjana Brendstrup er begge enige om, at beboernes livskvalitet er i højsædet på Tamdrup Centret.

- Vi vil gerne dele de gode oplevelser med beboerne med plejen, hvor vi har de gode samtaler hen over bordet. Jeg har jo også brug for plejepersonalet, fortæller Kathrine og Tatjana supplerer:

- Vi er nødt til at støtte hinanden i, at få det til at løfte sig. Vi har jo brug for hinanden i vores dagligdag her på Tamdrup Centret. Samværet mellem personalet og beboerne er jo en del af det gode liv.

Ferieplanerne er højt på listen

Fredag skal Tatjana mødes med hele personalet for første gang og har allerede de første punkter klar til mødet.

- Det er vigtigt at træde ind i lederrollen og i morgen fredag skal jeg have møde med personalet. Vi skal tale om hvilke hensyn vi skal tage til hinanden og ferieplanerne er altid højt på listen. Vi skal også tale om emnet: Hvad er den gode kollega? En forudsætning for god trivsel er at vi arbejder sammen som et hold og hjælper hinanden når det brænder på.

Kathrine er enig om at det er vigtigt at være den gode holdspiller og hun fortæller:

- Jeg nyder at være holdspiller. Vi skal spille sammen for at få det til at køre på stedet. Nogle har uniform på og jeg har ikke, men vi er alle sammen kollegaer på det samme hold.

Begge kvinder er ligesom alle andre ved at være Corona-trætte og er enige om at foråret er en dejlig og lys tid som kan løfte energien til nye niveauer.

- Jeg elsker at være udendørs og glæder mig til vi igen kan komme ud og nyde naturen og vores dejlige have her på stedet, afslutter Tatjana Brendstrup
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024