Bakterier i Fyel Badesø og Naldal Sø – undgå badning lige nuDet er sandsynligvis bakterier fra fugleklatter og efterladenskaber fra andre dyr, der er skyld i forhøjet indhold af bakterier i både Fyel Badesø (foto) og Naldal Sø. Arkivfoto: Allan Ringgaard.

Ved både Fyel Badesø og Naldal Sø nær Vestbirk har Horsens Kommune netop sat "Badning frarådes"-skilte op. I begge søer er der nemlig konstateret forhøjet indhold af bakterier, som gør, at vandet er uhygiejnisk at bade i lige nu.

I forbindelse med rutinemæssige badevandsanalyser fra Fyel Badesø og Naldal Sø har Horsens Kommune den 2. august konstateret forhøjet indhold af intestinale enterokokker, som er såkaldte indikatorbakterier. Bakterierne er sjældent selv sygdomsfremkaldende, men når de findes i vandet, er det et tegn på forurening med afføring fra dyr eller mennesker.

Dermed er der risiko for, at andre sygdomsfremkaldende bakterier eller vira findes i vandet, fx salmonella eller campylobacter. Disse bakterier kan blandt andet give diarré, og Horsens Kommune reagerer straks ved at fraråde badning i de to søer:

- Lad være med at bade i søerne, så længe vi skilter med "Badning frarådes" på stederne. Vi har planlagt udtagning af nye prøver i de kommende dage. Når badevandskvaliteten igen er i orden, vil skiltet blive fjernet, siger ingeniør Tommy Krogh Abrahamsen fra Horsens Kommune.

Kommunen vurderer, at der er tale om naturligt forekommende bakterier. Søer er en del af økosystemet, og det må derfor forventes, at bakterierne forefindes naturligt i vandet på grund af fugleklatter og ekskrementer fra andre dyr. Men bliver indholdet af bakterier for højt, er vandet uhygiejnisk. Badevandskvaliteten er normalt udmærket i de to søer nær Vestbirk.

Hold øje med skiltningen ved søerne og følg med på kommunens hjemmeside, hvor du også kan finde vej til andre badesteder i kommunen: www.horsens.dk/badevand.
 

Lignende artikler

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023