Wing Surfing er det nye sort inden for vandsport(Foto: Arendina Post de Jong)

Oplev Wing Surfing, vandsportens seneste sensation. Lær at mestre vind og vand som aldrig før. Tag din oplevelse til næste niveau! Er du klar til at tage springet?

Tekst og fotos Arendina Post de Jong

Avisens udsendte tog til Husodde Strand og havde arrangeret et møde med Kristoffer Fjodor Lejland fra Surf & Ski Horsens for at høre om og opleve det nyeste inden for vandsport – Wing Foil, også kaldet Wing Surfing.

Wing Surfing: fra nysgerrig fornøjelse til global sensation

Arendina: Hej Kristoffer, tak fordi du vil tage dig tid til at fortælle os om den nyeste vandsport, Wing Foil, også kaldet Wing Surfing. Hvordan vil du forklare, hvad Wing Foil er?

Kristoffer: Hej, tak fordi I tager jer tid til at høre om denne fantastiske sport! Wing Foil er en ny sportsgren, der kombinerer elementer fra windsurfing, kitesurfing og stand-up paddling. Det indebærer at holde en wing i hænderne, stå på et board og bruge en stor finne kaldet en foil til at glide over vandet. Det har et stort vindområde, hvilket gør det meget alsidigt og sjovt.

Sådan kommer du i gang med Wing Surfing

Arendina: Kan alle prøve Wing Foil, eller er det mest for dem, der allerede har erfaring med windsurfing eller kitesurfing?

Kristoffer: Alle kan prøve Wing Foil! Du behøver ikke at have erfaring med hverken windsurfing eller kitesurfing. Faktisk er der mange teknikker at lære, som er unikke for Wing Foil. Det er en alsidig sport, der tiltrækker folk fra forskellige baggrunde og aldre.

Arendina: Er Wing Foil en sport, der er åben for både mænd og kvinder?

Kristoffer: Absolut! Wing Foil er for alle, uanset køn og alder. Vi ser faktisk flere og flere piger og kvinder, der vil prøve det, fordi det ikke er så tungt at håndtere som nogle af de andre vandsportsaktiviteter.

Arendina: Er Wing Foil en dyr sport at dyrke?

Kristoffer: Som med de fleste sportsgrene er der en vis omkostning forbundet med at komme i gang, men startpakkerne ligger omkring 12.000 kr. I det lange løb er det en forholdsvis overkommelig sport, da du ikke behøver et helt arsenal af wings.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Fremtiden for Wing Surfing udfoldes

Arendina: Hvordan er udbredelsen af Wing Foil i Horsens-området?

Kristoffer: Wing Foil er blevet mere og mere populært i området. Jeg startede selv i foråret 2021, hvor vi var en lille gruppe på tre personer. Nu kan vi være op til 15 personer på en weekend, og interessen vokser stadig. Farsø Surfklub har også investeret i udstyr og begynder at tilbyde undervisning.

Arendina: Hvad er det mest spændende ved Wing Foil for dig personligt?

Kristoffer: Jeg elsker udfordringen ved at lære nye teknikker og udvikle mig inden for sporten. Wing Foil er meget alsidigt og kan bruges i forskellige vindforhold og bølger. Det er en sport, der konstant udvikler sig og åbner op for nye muligheder.

Arendina: Hvad er din vision for Wing Surfing i fremtiden?

Kristoffer: Jeg tror, at Wing Surfing vil fortsætte med at vokse i popularitet. Ligesom SUP, som først tog lidt tid at få fodfæste, men nu er et velkendt begreb og en populær aktivitet. Jeg tror, at Wing Surfing er ved at tage den samme vej.

Udstyret bliver også bedre og bedre, og det er fantastisk at se, hvordan teknologien og teknikkerne udvikler sig. I starten var det lidt primitivt, men nu er udstyret fantastisk og gør det endnu sjovere og mere tilgængeligt.

Gør dit SUP-board til en Wing Surfer

Jeg ser også en stor fremtid i, hvordan Wing Surfing kan kombineres med andre vandsportsgrene. Som jeg sagde før, vil folk, der allerede har et SUP-board, finde ud af, at de kan få endnu mere ud af deres udstyr ved at tilføje en wing.

Og hvem ved, måske vil vi se Wing Surfing i de Olympiske Lege en dag! Jeg tror, det ville være fantastisk for sporten og for at øge opmærksomheden og interessen for det.

Arendina: Tak, Kristoffer, for at dele din passion for Wing Foil med os. Det lyder som en spændende og sjov sport at prøve!

Kristoffer: Selvfølgelig! Det er en fornøjelse at dele min passion for Wing Foil og inspirere andre til at prøve det.
 

Arendina Post de Jong

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024