Banko! Hvor har vi savnet detLene Sørensen var kommet i god tid og hun spillet banko i mere end 40 år. (Foto Jørn Kildall)

Banko er populært og noget som rigtig mange holder af. Derfor er det heller ikke underligt at det har været savnet da vi ikke måtte være samlet i lang tid. Det fik Lions Bygholm rådet bod på lørdag eftermiddag i Vesthallen i Horsens, da man inviterede til kæmpe bankospil i den store hal.

Tekst og fotos Jørn Kildall

De mange frivillige medlemmer af Lions Bygholm var mødt tidligt ind lørdag morgen for at stille borde og stole op, og for at gøre klar til et forhåbentligt stort ryk ind af glade bankogæster senere på dagen.

I de udsendte annoncer og i programmet havde man skrevet, at dørene blev åbnet klokken 12.00. Men til banko gælder det om at møde tidligt op og sikre sig de bedste pladser - det betød at mens man stadig var ved at gøre klar med at stille op, mødte de første ivrige gæster ind klokken 10.00, fordi ville bare have de bedste pladser.

Manglen på ledige parkeringspladser ved Vesthallen og på Fussingsvej vidnede allerede et par timer før spillet skulle gå i gang, at her var optræk til et stort fremmøde. Mens de utålmodige gæster ventede, var det muligt at købe sig et varmt måltid mad i stedets cafeteria, hvilket var noget mange benyttede sig af.

Opråber og kontrollant gennemgår tallene en sidste gang. (Foto Jørn Kildall)

Det var tydeligt at mange af de fremmødte var garvede og nærmest professionelle bankospillere. Avisen mødte Lene Sørensen som i mere end 40 år har gået til bankospil I Horsens. Alene hendes spilleplader kunne fortælle masser af historier om mange år i de forskellige bankohaller, de var tydeligt gulnede og havde små kuglepens streger i toppen for hver gang at pladen havde vundet en gevinst.

- Jeg har haft de her bankoplader altid. Jeg har kun 12 men jeg kender alle pladerne og numrene ud og ind, forfra og bagfra. For nogle vil det synes som mange plader men for mig er det jo nemt nok og jeg har da også præsteret at kunne sidde med mit strikketøj mens vi har spillet og styre mine 12 plader samtidig, griner Lene Sørensen.

Lions Bygholm arrangerede før coronaens udbrud ugentlige bankospil i Håndværkerforeningen, men måtte indstille spillene. Dette er første gang man spiller efter coronaen. Det hele er blevet meget mere besværligt efter at der er kommet nye regler/love fra spillemyndighederne. Det betyder at man fra foreningens side ikke længere har kræfterne og de frivillige der skal til for at kunne afholde ugentlige bankospil.

Foreningen kigger på om det i fremtiden vil være muligt at afholde et antal bankospil om året og i Vesthallens rammer, men nu skulle man først evaluere på dagens bankospil og vurderer om man har lysten til at gøre forsøget en gang til på et senere tidspunkt.

Overskuddet fra dagens bankospil går til Lions Bygholms humanitære arbejde og midlerne skal bruges til den store ældrefest som er planlagt til at løbe af stablen i INSERO Atrium i Horsens lørdag 20. maj 2023.

Der var fyldt godt op et par timer før bankospillet skulle begynde. (Foto Jørn Kildall)

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024