Bilister tør ikke rejse ud af Danmark(pressefoto)

Danske bilister vil have begge vacciner samt grønt lys fra udenrigsministeriet, før udlandskørsel kommer på tale, viser undersøgelse blandt godt 1.900 bilister. - Danskerne tænker med livrem og seler lige nu, siger professor Allan Randrup Thomsen.

Det solrige pinsevejr plejer at være en kær anledning til, at tusindvis af danske bilister kører på ferie i udlandet. Men for andet år i træk fravælger danske bilister over en hals muligheden for at køre ud i Europa.

I en ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 1.913 bilister svarer 44 procent, at de ”vælger ikke at tage på bilferie i udlandet i pinsen på grund af corona”. Applus Bilsyn stillede samme spørgsmål i en bilistundersøgelse foretaget sidste år i juni, og dengang svarede kun 33 procent ”ja”.

Professor: 'Tænker med livrem og seler’

Samtidig svarer hver anden adspurgt, at de først får mod på at rejse ud af Danmark igen, når udenrigsministeriet på ny giver grønt lys til udrejse, og de samtidig har fået begge vacciner.

- Danskerne tænker virkelig med livrem og seler lige nu. Det understreger blot, hvor alvorligt danskerne tager coronasituationen og nøje tænker over risikoen for at blive smittet, og det er klogt. Der er også en grund til, at alle ”ikke-nødvendige rejser til udlandet” frarådes, og det er de væsentlige smitteniveauer, vi stadig ser i blandt andet lande som Ungarn og Tjekkiet. Ferie skal være sikkert og behageligt, siger professor ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen.

22 procent svarer, at de vil køre til udlandet igen, når udenrigsministeriet ændrer sin status fra orange til grøn, mens 11 procent føler sig trygge, når de har fået begge stik i skulderen.

Knap hver fjerde tager på bilferie i pinsen, men heraf kører under fem procent ud af Danmark. Rumænien, Bulgarien og Italien er i øjeblikket de tre lande, som bilisterne har mindst appetit på grundet coronasituationen, fremgår det af undersøgelsen.
 

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022