Boligmægler spår gylden sommer for sommerhusområderDe mange nye sommerhusejere, som kom til under Corona, vil ifølge Nybolig komme til at skabe tiltrængt vækst og omsætning i landets sommerhusområder.

Med et rekordhøjt antal solgte sommerhuse under Corona og færre danskere, der rejser udenlands end normalt, står de danske sommerhusområder til at opleve stor og vigtig omsætning. Det vurderer ejendomsmæglerkæden Nybolig i en ny analyse.

Det er især de mange nye sommerhusejere, som ejendomsmæglerkæden forventer kommer til at generere ekstra omsætning.

-I løbet af de sidste år er der sket stor udskiftning i de danske sommerhuse, og når vi ikke i samme omfang som tidligere rejser udenlands, vil sommerhuse blive brugt flittigt. Det vil alt andet lige betyde større omsætning hos de lokale forretninger og udbydere af tjenesteydelser i områder, som er stærkt afhængige af feriegæsterne, siger Peter J. Mattsen.

Ifølge ham er der er et stort omsætningsefterslæb, der skal indhentes.

-Behovet for omsætning er enormt efter Corona, hvor restauranter, cafeer, forlystelsesparker har haft lange perioder uden omsætning, men vi forventer, at denne sommer kan være med til at vinde en del af tabte tilbage, siger Peter J. Mattsen.

En del af de nye sommerhusejere vil sandsynligvis også foretage investeringer i deres nyerhvervede sommerhuse.

-Vi ved, at der især var efterspørgsel på de små og billige sommerhuse i nedlukningens begyndelse, og en del af dem vil folk sikkert renovere og udvide med ekstra kvadratmeter, da der i disse år er en tendens til at bygge større og større sommerhuse, siger Peter J. Mattsen.

Sommerhusområderne ligger typisk i landdistrikterne, hvor de udgør en betydelig del af indtjeningen.

-Det er meget glædeligt, hvis den sommerhusbølge, vi har set under Corona, kan være med til at skabe mere vækst og aktivitet i landdistrikterne på den lange bane. Tilbage er der kun at krydse fingre for et fantastisk sommervejr, siger Peter J. Mattsen.
 

Nybolig

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024