Per og Jytte sælger lokalområdetJytte Gade Christensen og Per Kenneth fra Bedre Boligsalg.

I Østbirk er der kommet et nyt ejendomsmæglerfirma; Bedre Bolig Salg. De to personer bag firmaet er kendte ansigter, som begge har drevet mæglervirksomhed længe. Per Kenneth og Jytte Gade Christensen har prøvet lidt af hvert og har siden nytår haft stor succes med deres ejendomsmæglervirksomhed fordi de har et kæmpe lokalkendskab.

Af Jørn Kildall

Indtil 1998 drev parret et landbrug i Elling. De valgte dengang at sælge jorden fra og Per var helt sikker i sin sag: Enten var han fuld tid i landbruget eller også skulle han lave noget andet.

Hans først job efter landbruget var kirkegårdsgraver i Lundum. På et tidspunkt talte han med ejendomsmægler Henrik Kirkegaard om fremtidsplanerne og svaret kom prompte: Per ville gerne være ejendomsmægler! Henrik var sikker på at han kunne bruge Per da han havde stort kendskab til landbrugsejendomme og en ny karriere begyndte, og Per fortæller:

- På dette tidspunkt havde Jytte været på kursus og hun strikkede et køberkartotek sammen hvor jeg kunne matche kunder og ejendomme.

I slutningen af 1990-erne var køberkartotekerne ikke moderne som vi kender dem i dag, og Per havde et klart forspring når der skulle sælges hobbylandbrug og han fortsætter:

- Det er så forskelligt hvad køberne søger i forhold til pris, størrelse, jord og mange andre ting. På dette tidspunkt var der ikke moderne køberkartoteker som vi kender dem i dag. Det gav mange kunder da vi var gode til at matche kunder og ejendomme. Jeg vidste intet om ejendomsmæglerbranchen, men der sad gode folk på kontoret som kunne hjælpe med papirarbejdet og jeg begyndte samtidig på min uddannelse som ejendomsmægler.

Er ikke bange for at prøve nyt

Per fik prøvet flere ting af efterfølgende og var butikschef i Skanderborg en årrække, han var udviklingschef på ejendomsprojekter i Aarhus, i 2010 gik turen til Nybolig i Horsens.

- På et tidspunkt hørte jeg om Robinhus mæglerne og tænkte det prøver jeg, og sprang ud i det med begge ben. Jeg har en holdning til livet, at du ikke skal sidde når du er gået på pension og ærgre dig over det du ikke fik det prøvet. Derfor prøver jeg ting af!

For to år siden skete der ændringer i ejerskabet af Robinhus-kæden med ny ledelse, som de ikke klingede med og arbejdsglæden forsvandt. Det gamle ordsprog ”kan du ikke lide lugten i bageriet må du finde noget andet” blev deres mantra.

Overvejede at gå på efterløn

Men, Per og Jytte syntes det var for tidligt at gå på pension og på opfordring begyndte de at undersøge andre muligheder. En kollega – Niels Thorsens som også havde opsagt samarbejdet med Robinhus, havde planer om at genoplive hans tidligere mæglerfirma ”Bedre Bolig Salg” www.bedreboligsalg.dk.

Da Per og Jytte fik tilbudt at bruge navnet, tog de en hurtig beslutning, nu ville de være fri og uafhængig ejendomsmægler dvs. herre i eget hus. 

I tiden op til at aftalerne faldt på plads overvejede Per og Jytte også andre planer, hvis aftalen skulle gå i vasken og Per siger:

- Vi havde på dette tidspunkt overvejet at gå på efterløn begge to. Vi var enige om at vi ikke længere ville være underlagt andres krav og luner. Efterlønnen var vores plan B… men sådan gik det ikke.

En god start

Beslutning blev at man ville begynde som selvstændige ejendomsmæglere og som Jytte udtrykker det; vi havde hjertet oppe i halsen. Heldigvis valgte en god del af kunderne at flytte med over i det nye firma.

Det gik godt lige fra begyndelsen selvom opstarten 1. januar lå midt i den voldsomme Corona-nedlukning.

- Det gik godt fra dag 1 og alt spillede for os… jeg følte vi fløj… ja det gjorde vi begge to, fortæller Jytte glad.

I begyndelsen dækkede Per og Jytte et stort geografisk område som går fra Juelsminde og helt ud til Nørre Snede via Hedensted, og op til Brædstrup og videre østpå til Solbjerg og ud til Odder.

Lokalkendskabet er vigtigt for kunderne

Det lokale betyder meget for dem begge, da de har boet i Gedved i mange år og Jytte fortæller:

- Jeg kan lide at sælge huse alle steder, men i dette område kender vi jo alle… det er her vi har hjemme. Det bliver bare nogle meget bedre boligbeskrivelser når man kender sit lokalområde.

Bedre Bolig Salg tilbyder at vise boligerne frem for potentielle kunder, men sælgerne har også muligheden for selv at fremvise.

Gennemskuelighed og faste priser

- Vi er meget fleksible, og vores priser er gennemskuelige og det ved vi at vores kunder er meget glade for – det betyder også noget for prisen når man sælger bolig gennem os. Vi har heller ikke et dyrt kontor og kan derfor holde priserne nede. Ja, vores priser er faste og der kommer ikke overraskelser i salgsforløbet, forklarer Per Kenneth.

Per og Jytte har brugt lang tid på at tilrette budgetter og formidlingsaftaler således de er gennemskuelige som muligt for kunderne og Jytte fortæller grinende:

- Jeg har været den hårde dommer når Per er kommet med forslag til nye opstillinger. Hvis jeg ikke har kunnet forstå det, så kan kunderne heller ikke… så har han måtte gå tilbage og gøre det endnu mere enkelt – og det har vi formået.

De fortæller begge det at de bor under samme tag, betyder meget, for så er de næsten altid til tilgængelige for kunderne.

- Vi har jo ikke lukket i traditionel forstand og Per har altid sin telefon tændt. 

Arbejdet er fordelt

Arbejdet er fordelt mellem Jytte og Per, han tager sig af at regne alle tallene ud og lave fremvisningerne. Jytte, er med egne ord, den kreative og tager sig af markedsføringen og pr. Det at de kun er to i butikken betyder, at kunderne ved hvem det er de taler med og Per siger:

- Når vi møder vores kunder første gang, kommer vi begge ud. Vi er den eneste kæde hvor hele butikken møder op til første møde og det er noget vores kunderne godt kan lide, fortæller han med et stort smil.

Boligmarked buldrer derudad i krisen

Per og Jytte oplever som alle andre at boliger der koster under to millioner, kun er på markedet i få uger inden de bliver solgt og det sker jævnligt at priserne bliver budt over og Per giver en forklaring på hvorfor det er sådan lige nu:

- Jeg tror at den øgede efterspørgsel skyldes, at folk har ret mange penge opsparet. 

Tidlige skulle de fleste købere låne til udbetalingen og tit havde de heller ikke de obligatoriske 5% I dag er ikke usædvanlig at køber kommer med en opsparing der svarere til 20% af købsprisen.

Vi oplever også at folk har fået andre værdier og meget gerne vil ud og have luft. Et hus uden for storbyerne koster meget mindre end en bylejlighed i Aarhus… og så får man også egen terrasse hvor man kan sætte sig ud og nyde naturen.

Jytte kan mærke at lokalområdet er ved at blive interessant for køberne fra de større byer og hun afslutter:

- Folk er ved at få øjnene op for byerne i vores område. De har alle det man skal bruge og der er kort afstand til motorvejen to steder i området. Jeg tror livssynet generelt har ændret sig og vi har mange førstegangskøbere som gerne vil opleve friheden udenfor storbyerne.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023