Brædstrup-butik udforsker nye ølhorisonterMIchael WInther og Lott fra bryggeriet KANT som holder til i Gl. Gjessing var på besøg hos Water of Life i Brædstrup. (foto Jørn Kildall)

I Brædstrup finder vi Water of Life, en velassorteret spiritusbutik – samt Vin & Vin butik - ejet af Theis Hansen. Men nu er tiden kommet til at udvide sortimentet med et bredere udvalg af øl fra nogle af de mest interessante bryggerier i Europa og lokalområdet. Vi møder Theis i butikken, hvor han forbereder et besøg fra brygmesteren fra det lokale bryggeri KANT, som holder til i Gl. Gjessing.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Theis Hansen fortæller med begejstring om planerne for butikken og samarbejdet med KANT: "Vi er jo en spiritusbutik, men vi vil jo frygtelig gerne udvide også på ølsiden, og der har vi selvfølgelig haft Jan fra Olsens Bryghus inde, hvor vi har begyndt at tage lidt af de lidt mere skæve øl, fra Mad Scientist, Overtone, Moersleutel, altså de laver nogle... altså det er nogle ret kendte ølmærker ude i Europa, og hele den der ølsegment, den er ret interessant, synes jeg."

Butikken ønsker at fokusere både på det lokale og det mere eksotiske, og det er her, bryggeriet KANT kommer ind i billedet. Med deres stærke lokale forankring og spændende øltyper er de det oplagte valg for Water of Life, når det kommer til at udvide sortimentet med lokale øl.

Theis forklarer videre om butikkens fremtidsplaner og udvidelsen af ølsortimentet: "Vi vil bygge op en butik, hvor der skal være noget til ølentusiasterne. Så der er vi så snart ved at begynde at udvide sortimentet der også."

Et eksempel på de unikke øl, som Water of Life vil tilbyde, er Salta Bananas, en Laphroaig Barrel Aged Stout med lakrids og banan. Med en alkoholprocent på 12% og en smag, der både er intens og spændende, er det den slags øl, der sætter butikken på landkortet for ølkendere og nysgerrige sjæle.

Theis sammenligner Salta Bananas med en god flaske vin, både prismæssigt og alkoholmæssigt, og foreslår, at kunderne deler en flaske for at få en fuldendt smagsoplevelse: "Både når du køber dem her, så skal du tænke det som en god flaske vin. Både prismæssigt og alkoholmæssigt. Og igen, jeg ville jo nok vælge at finde en og dele sådan en. Det er spændende."

Med butikkens nye fokus på både lokalt og internationalt øl er der ingen tvivl om, at Water of Life vil blive en destination for ølentusiaster og lokale kunder, der ønsker at udforske den spændende verden af øl. Og med Theis Hansens passion og dedikation til at finde unikke og spændende øl at tilføje til sortimentet, er der ingen grænser for, hvad kunderne kan forvente at finde på hylderne.

For at fejre denne nye retning og samarbejdet med KANT Bryggeriet, planlægger Water of Life en række smagninger og events, hvor kunderne kan lære mere om de forskellige øl, der nu er tilgængelige i butikken. Fra lokale favoritter til internationale specialiteter vil der være noget for enhver smag og enhver nysgerrig gane.

Theis Hansen ser frem til at se, hvordan kunderne tager imod det nye ølsortiment og er spændt på at dele sin entusiasme for kvalitetsøl med Brædstrup og omegn: "Vi vil gerne slå et slag for det her øl, som en del af vores sortiment. Der er masser af godt øl derude, og vi ved også, at Jan fra Olsens Bryghus udvider med flere øltyper og sådan noget. Han gik jo hen og fik hele ølsalget på Mosstock Festival. Jeg mener, det er foreneligt med den butik, vi vil bygge op."

Med Water of Life's nye fokus på øl og deres samarbejde med bryggerier som KANT og Olsens Bryghus er det tydeligt, at Brædstrup har fået en butik, der både hylder det lokale og udforsker det internationale ølmarked. Med Theis Hansens vision og butikkens unikke sortiment er der ingen tvivl om, at Water of Life vil blive en oplevelse i sig selv for ølelskere og nysgerrige sjæle i Brædstrup og omegn.


 

Theis Hansen er indehaver af butikken Water of Life i Brædstrup. (foto Jørn Kildall)

Fra bryg i garagen til egen skænkestue

Hos Water of Life fik man besøg af brygmesteren og hans hustru fra Bryggeriet KANT. Michael Winther er ølbrygger med en passion for tyske ølstile.

Bryggeriet holder til Gl. Gjessing ikke langt fra Aarhus, hvor man har et hyggeligt bryggeri og skænkestue. Det er her, Michael Winther har fundet sin niche inden for ølverdenen, med en passion for tysk-inspirerede øl. Michael har brygget øl i 20 år og har en imponerende karriere, der startede med at brygge små mængder øl til sine kunder og nu har udviklet sig til et fuldtidsbryggeri.

Michael startede med at brygge øl i garagen, men på grund af den stigende efterspørgsel besluttede han sig for at udvide og købte en nedlagt landejendom, som er omdannet til et bryggeri og skænkestue. Her har han siden brygget forskellige øltyper, men har en særlig forkærlighed for tyske og tjekkiske ølstile, der er kendt for deres rene smag og kvalitetsråvarer.

En af hans mest populære øl er en Pilsner, der er blevet brygget flere gange. Selvom den er svær at mestre, formår han at skabe en ren smag, der passer perfekt til deres tyske og tjekkiske rødder. Øllet er ufiltreret og upasteuriseret, hvilket giver en levende og autentisk øloplevelse.

Michael laver ikke noget øl, han ikke selv vil drikke, og kvalitetskontrol er en vigtig del af brygprocessen. Han mener, at gode råvarer og en ren smag er essensen af god øl. For ham handler det ikke om at brygge den vildeste øl med masser af tilsætningsstoffer, men om at lave ærlige, rene og smagfulde øl, der kan nydes med måde.

Der er ingen tvivl om, at Michael har fundet sin passion inden for ølbrygning og har skabt et unikt bryggeri, der bygger på kærligheden til gode, rene smage og tyske ølstile. Hans øl har vundet indpas i lokale hjerter, og han ser frem til at fortsætte med at brygge og dele øllet med ølentusiaster i hele landet.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024