Brædstrupegnens Årsskrift 2023 udgivetDet stolte murersjak, der var med til at bygge Løndal gods.

Torsdag eftermiddag 16. november fyldtes den store sal i Tinghuset i Brædstrup i anledning af, at Brædstrupegnens Årskrift 2023 er blevet udgivet. 

Udenfor var vejret gråt og regnfuldt, indenfor i Tinghuset var lys, varme og en flot udstilling med værker af Ursula Seeberg, som Brædstrup Kunstforening havde ophængt. Flere stole blev hentet ind, for som sædvanligt trak lanceringen af årets lokalhistoriske årsskrift mange mennesker til.

Ti artikler om stort og småt

Årsskriftet blev præsenteret af Benny Andersen; ti artikler om stort og småt, gammelt og knap så gammelt, om begivenheder i Brædstrup by, livet i småbyerne og længere ude ad markvejene.

Også andre havde ordet: Henning Madsen, Grenå, fortalte om tilblivelsen af artiklen om sin morfars murerentreprise, tiden med opførelsen af Løndal gods og om, at hans mormor også havde fortalt ham om oplevelser, der ikke var egnet til at skrive i et årsskrift! 
 

Brædstrup gæstgivergård, som lå samme sted, hvor den store, røde kro blev bygget i 1919.

Klarer næste generation sig?

Peder K. Roulund, som har skrevet forordet i udgivelsen, spandt en ende over det, som er forskelligt for hver generation, og det, som så alligevel er ens for os gennem alle tider – bekymringen for hvordan næste generation vil klare sig for eksempel. 

Karsten Koed benyttede eftermiddagen til at få afleveret et par håndgranater, som stammede fra hans farfars og farmors hus på Sygehusvej – opbevaret fra krigens tid.
 

Rejsegilde på Løndal gods, efterår 1912.

Historien om Brædstrup Kro

Endelig fortalte Finn M. Hansen om Brædstrup Kros historie. Gode tider, problematiske ejerforhold, kroballer, TV- transmissioner og om, hvordan seks lokale håndboldspillere i en lang periode havde succes med krodrift. 

Og så kunne Benny Andersen kun opfordre til, at man sørger for at købe årsskriftet, læser detaljerne og de andre artikler.

Årsskriftet kan nu købes i forretninger i Brædstrup og Nim.
 

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024