Cykelsti til Østbirk: Den kommer på et tidspunktFoto Arendina Post de Jong

Cykelstien fra Østbirk til Horsens nærmer sig og foreløbig er den nået til rundkørslen ved E45. Onsdag var der officiel indvielse af de første 4,1 km. af stien med borgmesteren i spidsen og masser af cyklister som skulle ud og rulle på den nye asfalt.

Af Jørn Kildall. Fotos Arendina Post de Jong og Jørn Kildall

Der var politikere og embedsmænd nok ved arrangementet og de kunne oplyse at tidspunktet for hvor cykelstien når helt til Østbirk endnu er uvist. Allan Lyng Hansen som er afdelingschef for Affald, Trafik og Ejendomme ved Horsens Kommune kunne oplyse af linjeføringen er færdig.

Nu er resten op til byrødderne med hensyn til økonomien til resten af strækningen fra Egebjerg til Østbirk. Projekter i denne størrelse tager tid kunne flere af de fremmødte politikere oplyse, så en tidshorisont på 4-5 år er ikke urealistisk.

Avisen talte med en kvinde som bor i Egebjerg og arbejder i Vestbirk, og hun tør ikke cykle på Østbirkvej i myldretiden da bilerne kommer meget tæt på de bløde trafikanter. Derfor tager hun turen over Lundum for at turen bliver mere sikker.

Foto Arendina Post de Jong

Der er de sidste år kommet flere nye cykelstier i Horsens kommune og med åbningen af den nye strækning håber borgmester Peter Sørensen på at endnu flere vil benytte cyklen, fremfor bilen på de kortere strækninger.

Der var mødt omkring 100 personer op til arrangementet og der var stillet en pølsevogn op som langede masser af lune brød, pølser og tilbehør over disken. Den røde snor blev klippet over af et par drenge og borgmesteren, inden den store flok prøvekørte den spritnye asfalt, alt imens myldretidstrafikken næsten stod stille på Østbirkvej.


Se flere fotos fra indvielsen af cykelstien...

Foto Jørn Kildall

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023