Danskerne dropper tandlægebesøget under corona-krisenHver femte dansker har droppet tandlægebesøget under corona-pandemien viser ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

Af Gjensidige Forsikring

Sundhedsvæsenet har været under et historisk pres gennem corona-krisen med en lang række udskudte behandlinger og perioder med fyldte sygehuse. Det er dog ikke kun i det offentlige sundhedsvæsen, at behandlinger er blevet udskudt, mange danskere har nemlig også selv droppet og udskudt undersøgelser.

Faktisk har hver femte dansker udskudt et tandlægebesøg under corona-krisen, viser en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring. Særligt slemt står det til blandt de 30-39-årige, hvor knap hver tredje har droppet en tid hos tandlægen. Tandlægerne har ikke været omfattet af nedlukningerne, og det er derfor bekymrende tal, fortæller fagchef i sundhed hos Gjensidige, Louise Brix.

”Tænderne er det eneste, hvor det offentlige sundhedsvæsen ikke yder markante tilskud til behandling, og hvis man udskyder tandlægebesøget, risikerer man at ende med en større regning senere hen både økonomisk, men særligt sundhedsmæssigt. Tændernes og mundhulens helbred spejler kroppens, og der ses ofte sammenhæng mellem tand- og mundsygdomme og andre alvorlige sygdomme,” siger Louise Brix.

Ikke kun tandlægebesøget aflyses

Det er dog ikke kun tandlægebesøget, som mange danskere har udskudt gennem corona-pandemien, viser undersøgelsen. Der har nemlig også været tendens til, at danskerne har undladt besøgene hos de praktiserende læger. Her svarer lidt over hver femte dansker også, at de af forskellige årsager har undladt at gå til lægen, og det kan lede til manglende diagnosticering af sygdom.

”Man skal gå til lægen, hvis man har symptomer på sygdom, og det er vigtigt, at man får konsulteret sin læge også selvom corona-pandemien gør, at der er sat nogle særlige retningslinjer op for både læge- og tandlægebesøg. Tidlig diagnosticering er altid vigtigt, og det er der størst chance for, hvis man får besøgt sin læge og tandlæge, til de anbefalede undersøgelser samt når man har symptomer på sygdom,” siger Louise Brix.

Danske Patienter har vurderet at der i 2020 blev foretaget 150.000 færre udredningsforløb end normalt, hvilket også leder til fx færre diagnosticeringer med hjerte- og kræftsygdomme. Ifølge Kræftens Bekæmpelse blev 33% færre personer diagnosticeret med kræft mellem marts og maj i 2020, end på et normalt år.

Lignende artikler

Gjensidige Forsikring

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021