Lægehusets første dag i nye lokalerLægerne i Østbirk kunne fredag 23. oktober tage byens nye lægehus i brug. Flot ser det nye hus ud og indendørs var huset stadig præget af indflytter aktivitet.

Det første spadestik til Østbirks nye lægehus blev taget 26. marts 2020. Lægehuset er en kæmpe sammenlignet med det gamle hus på Peder Skramsgade. Man har fået 521 kvm. at boltre sig på, der er højt til loftet og alle lokaler er lyse og med flot lysindfald.

Østbirk lægehus er opført af John A. Laursen og ved første spadestik lovede han at byggeriet kunne tages i brug 1. november – men det står nu færdigt før tid.

Det gamle lægehus blev indviet i oktober 1966 efter at Østbirks daværende to selvstændige læger, Frede Brøgger Jensen og Arne K. Larsen, besluttede at slå sig sammen. Huset var bygget til to læger og langt færre patienter, så derfor var tiden og udviklingen løbet fra det lægehus Østbirkborgerne har kendt i mere end 50 år.

Flotte lokaler og masser af plads

Onsdag og torsdag i uge 43 flyttede læger og personale fra Peder Skramsgade til det nye lægehus på Storegade og er naboer til Østbirkhallen og byens SFO.
Ved det nye lægehus er der to store handicap p-pladser lige ved indgangen. Når man træder ind i huset, bliver man mødt af et meget stort og lyst venteværelse og udsigten gennem de store vinduer er rigtig flot en farverig efterårsfredag. I venteværelset bliver besøgende i lægehuset mødt af et kæmpe fotografi af den Genfundne Bro på en ene væg.

De fire læger og indehavere af lægehuset Østbirk, Søren Hinke, Rasmus Rømer, Anne Kathrine Jørgensen og Lotte Risager har fået kliniklokaler som er ca. dobbelt så store som dem man kender fra det gamle lægehus. Her er lyst og højt til loftet – her er rart at være.

- Generelt har vi fået mere plads til alle, vi har nu en stor kantine og egen personaleindgang. Det er gode rammer vi fået. Der mangler stadig at blive udført forskellige småopgaver og kontorerne skal også indrettes helt færdige, fortæller læge Søren Hinke.

Lægesekretærernes kontor er også meget stort og fra venteværelset kan man se ind til dem og der er også en skranke så patienterne kan tale med dem.
Lægehuset i Østbirk betjener omkring 6400 patienter og ved lægehuset er der allerede en stor parkeringsplads, så det burde være let at finde en plads til bilen hvis man har ærinde i huset. Vi spørger Søren Hinke om patienterne har fundet ud af at lægehuset er flyttet:

- Vi har endnu ikke haft problemer og patienterne har fundet frem og har været glade. Det har været noget af en omvæltning for både dem og os, men vi er meget begejstrede for de nye rammer vi har fået.

Egen skadestue!

Til venstre for hovedindgangen bemærker man et skilt med påskriften: Skadestue. Idéen med lokalet er, at det kan bruges til patienter som bliver dårlige i konsultationen eller til patienter som skal hentes af en ambulance. Lokalet er også tænkt til, at lægesekretærerne kan bruge det til at lave EKG-undersøgelser i.

Huset er stort og man har også fået to rum til uddannelseslægerne. I det gamle lægehus skulle lægerne i klinisk videreuddannelsesforløb bruge en af husets egne lægers lokale, hvilke gav praktiske problemer og Søren Hinke forklarer:

- Før kunne vi ikke være i vores egne lokaler når uddannelseslægen brugte det. Men fra nu af vil vi kunne have to uddannelseslæger tilknyttet lægehuset og det vil patienterne også kunne mærke, da vi bliver flere til at kunne udbyde konsultationstider.

Huset er stadig præget af indflytningen og af, at småopgaver mangler at blive udført inden det hele står klart - men der er tale om småting. Skal man dømme efter lægernes og det øvrige personales ansigtsudtryk, så er alle glade og meget tilfredse med de nye rammer.

- Generelt har huset fået mere plads til alle, vi har stor kantine og egen indgang. Det er gode rammer - der mangler stadig at blive udført forskellige småopgaver og kontorerne skal også indrettes helt færdige. Lige nu står der flyttekasser andre steder i huset som skal pakkes ud. Vi er ikke helt færdig endnu, men det er tæt på. Vi finder os til rette i løbet af kort tid, afslutter en glad Søren Hinke.

Kildall

Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024