Sundhed

Lokalnyt

Lægevagtens Natberedskab melder klar

5. marts 2024
Region Midtjylland overtager Lægevagtens opgaver om natten fra 1. marts kl. 23. Borgerne skal gøre som de plejer, hvis de bliver syge eller kommer til skade udenfor egen læges åbningstid.
Lokalnyt

Dyrehospitaler slår alarm: Næsten hver anden hund i Danmark er nu overvægtig

26. oktober 2023
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Lokalnyt

Huskedag med stjernedrys

11. september 2023
Kendt TV-læge og deltager i DR-dokumentarprogram om demens deler viden på årets 'Sammen husker vi'-dag den 22. september.
Lokalnyt

Hvem er ansvarlig for fejl i kræftbehandlingen?

1. april 2023
Det er chokerende at flere regioner har misset korrekte indberetninger, når kræftbehandling ikke foretages indenfor ventetidsgarantien. Men det er lige så problematisk, at der ved tarmkræft operationer er blevet tilbudt behandling i udlandet med den underliggende pression, at man risikerer at miste sin plads på ventelisten. Det er direkte ulovligt og jeg mener vi bliver nødt til at finde ud af om fejlen er opstået på regionsniveau, i styrelsen eller om der er udmeldt en forkert instruks fra ministeriet.
Lokalnyt

Uligheden inden for stroke skal bekæmpes

17. marts 2023
Der er en social og regional slagside i Danmark, når det gælder stroke (blodprop og blødning i hjernen), som rammer ca. 12.000 personer om året. Nogle befolkningsgrupper er sværere end andre at nå med forebyggelsesråd, de kommer langsommere ind på hospitalerne til behandling, og de har efterfølgende sværere ved at få hverdagen med stroke til at fungere. Derfor vil Hjernesagen og TrygFonden i et nyt samarbejde mindske uligheden i sundhed på strokeområdet. TrygFonden har afsat i alt 15 mio. kr. over de næste fem år til indsatsen.
Lokalnyt

Ældre Sagen sætter fokus på synet

15. marts 2023
Som vi bliver ældre, er det en kendt sag, at synet umærkeligt bliver dårligere og Ældre Sagen i Horsens Nord har inviteret en øjenlæge til at fortælle om emnet og besvare spørgsmål.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024