Der gik ged i kunstenLørdag eftermiddag var der genindvielse af det flotte kunstværk af Ole Grøn og 6.klasseeleverne på Gedved Skole, hvor man med jazzmusik og fine fortællinger fik det store værk foran skolen, taget ordentlig i brug.

Af Jørn Kildall

Det store kunstværk eller friser som det hedder, er udført af Ole Grøn i samarbejde med 6. klasserne (i 2020), er en fortælling i tegninger om Gedved.

Der var stillet op til nogle hyggelige timer på pladsen ved kunstværket med et telt til de fire musikere og et andet hvor der kunne købes varme drikke og lidt sødt.

Der var en kort velkomst ved formand for Gedved Lokalråd Niels Arne Kjærgaard Jensen som fortalte om baggrunden for værket. Herefter gik Henrik Meldgaard på scenen som repræsentant for ”Viceskoledirektør Gunnar Andersens Familiefond” som gav den økonomisk mulighed for at værket kunne udføres og stilles ved Gedved skole.

Papirklip i stål

Den store tredelte frise forestiller centrale dele af Gedveds historie, nutid og fremtid. Ole grøn har hentet sin inspiration ved at besøge mange steder på egnen og tale med masser af mennesker. Ole Grøn kalder også værket for papirklip i stål, da han først har tegnet alle motiver på sin computer, som efterfølgende er leveret til en smedevirksomhed som med laser var udskåret motiverne i de tykke stålplader.

Der gik ged i stålet

Ole Grøn fortalte at man i idéfasen fik masser af gode forslag fra børnene og et af dem var at lave en kæmpe ged, som en slags Trojansk hest foran skolen, men det rakte økonomien ikke til. Men Ole Grøn fik alligevel geden med i værket og der er indsat en lille metal-ged som man kan skubbe rundt med på selve værket – så gik der alligevel ged i kunsten.

Der var også indbudt en række ”Story tellers” fra egnen som havde hver deres lille historie at fortælle om Gedved i relation til det flotte kunstværk, der forventes at kunne blive stående i de næste 2-3 generationer.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024