Det nye årsskrift fra Brædstrup hjemstavnsarkiv



Tinghuset i Brædstrup

Årsskriftet er udkommet og kan købes i Østbirk brugs og i Nim købmandsforretning. Der er ni store artikler på i alt 140 sider.  

Jens Peter Boes har sin tredje artikel om ”Hem ved Mossø” og dens udvikling fra 1930 – 2018, Peder Kristensen har en artikel om Klostergaarden i Vissingkloster fra 1890 – 1964, Tove Dahl Pedersen skriver om Alf Pedersen og Sdr. Vissing Staldinventar A/S. Jesper Asmussen om Gudenåen og de historiske møller fra Åstedbro til Mossø.

Karen Bækbøl har en artikel med flotte fotos omhandlende Brædstrup musikskoles start på foreningsbasis og de mange tiltag igennem de første 10 år. Dengang 300 sangere og musikere slog ring om livets træ, nemlig i musicalen af Hans Holm” De tre norner”, da Peter Petersens ungdomsbigband øvede og gav koncert i Brædstrup, da ”Folk og røvere blev opført som friluftssyngespil i Brædstrup park ved hjælp af 5 kor mikrofoner og et levende æsel fra Tove i Yding.

Da musikskolen holdt weekend på Vestbirk højskole og sluttede med opførelsen af syngestykket” Fyrtøjet”. Om musikskolen, der kom ud på skolerne i Voerladegård, Tønning Træden, Hårup og Brædstrup og nu er en del af Horsens kommunale musikskole.

Skrædderslægten Cramer i Underup, er beskrevet meget spændende af Remy Cramer. Den omhandler slægtens Marianne Jensdatter Trane, der blev dømt 40 år i Viborg tugthus, men til sidst blev benådet i anledning af Chr. d. 7 s fødselsdag og hentet hjem af sin søn i Underup. Der var en kontakt langt tilbage til Sømosen i Brædstrup, hvor Remy har fritidshus.

Købmand-Verdensmand-godsejer Rasmus Toxen, som ejede 5 af de 13 gårde i Nim i 1780, og byggede Lundergaard i Nim, skrives af Lis Simony, der har boet på en anden gård i Nim.

Træskomandens datter fra Føvling, der blev gift med en kongesøn, skrives af Flemming Hegelund. Bogen slutter med Peter Hald´s beskrivelse af begivenheder i Brædstrup 2018-2019.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024