Din lokale ugeavis er med digMette Stougaard, redaktør og Jørn Kildall, fotojournalist.

Du har nok bemærket at vores forside ikke helt ligner sig selv – men til gengæld ligner alle danske ugeaviser hinanden i denne uge, ja mere end du aner.

Corona-krisen har næsten lukket landet ned og sendt alle børn og studerende hjem fra skole, og mange forældre sidder også i ufrivillig karantæne derhjemme. Mange arbejdspladser er helt affolket og desværre er der også fulgt afskedigelser med i købet.

Når hele samfundet går ned i kadence, går det hårdt ud over økonomien og mange bliver direkte eller indirekte ramt økonomisk, og de samfundsøkonomiske hjul drejer kun langsomt rundt og der omsættes ikke længere de samme penge som før krisen.

Vi skal nok klare det sammen

På Østbirk Avis Østjydsk Avis er vi sikre på, at vi nok skal klare skærene, selvom det kommer til at gøre ondt og lokalredaktør Mette Stougaard fortæller:

- Som din lokale avis mærker vi også krisen, men vi tror på at vi kan klare det –som medie, er det vores pligt at formidle hvad der sker i vores lokalsamfund af stort og småt. Vi skal formidle hvad der sker i det lokale handelsliv, i det lokale foreningsliv og i det lokale kulturliv.

Vi håber på at vi sender et stærkt signal til politikerne om, at vi som lokale mediehuse også gør, hvad vi kan, for at hjælpe til med at få tingene til at hænge sammen helt ude i de lokale samfund.

Lige nu sker der ikke meget og det vigtigt at vi står sammen og udviser samfundssind i en svær tid, så vi forhåbentligt snart kan komme ud af krisen uden for mange skrammer.

Vi har prøvet det før

Østbirk Avis Østjydsk Avis har snart eksisteret i 100 år og har tidligere oplevet kriser og altid kommet stærkt igen takket være vores læsere og annoncører og Mette Stougaard afslutter optimistisk:

- Vi lever i en symbiose med vores annoncører og er gensidige afhængige af hinanden og uden lokalaviser ville vores samfund blive meget fattigere. Selvom den trykte avis er blev lagt i graven mange gange… ja, så er vi her endnu… og det bliver vi ved med.

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

Borgmester Peter Sørensens virtuelle nytårskur
03. jan 2021