Dom i sag om bl.a. falske pengesedler(arkivfoto/modelfoto)

To mænd på 21 år og 29 år fra Horsens blev tirsdag den 22. marts dømt skyldige ved Retten i Horsens for blandt andet besiddelse og brug af falske pengesedler.

I september 2021 blev de to mænd anholdt af Østjyllands Politi i Aarhus, hvor de var i besiddelse af 34.500 kr. i falske danske pengesedler, fordelt på 500 og 1.000 kr.-sedler. Ved en efterfølgende ransagning af den 29-åriges bopæl i Horsens blev der fundet yderligere 13 falske 500 kr.-sedler. 

De to mænd blev herefter varetægtsfængslet og har været det siden den 12. september 2021.

Domsafsigelse

Den 29-årige og 21-årige blev dømt for i forening at have været i besiddelse af de falske pengesedler med henblik på at gøre brug af dem.

Anklager Lars Mortensen fra Sydøstjyllands Politi forklarer: ’Retten lagde til grund, at pengesedlerne var lavet i anderledes papir og havde en afskåret linje. Det var for retten derfor tydeligt, at pengesedlerne var falske, og det måtte også have været klart for de tiltalte. Sedlerne havde i øvrigt enslydende løbenumre’.

Den 29-årige blev også dømt for: 

  • i 13 tilfælde at have gjort brug af falske sedler i diverse forretninger i bl.a. Aarhus, Horsens, Middelfart, Herning, samt et tilfælde af forsøg herpå
  • Flere overtrædelser af færdselsloven samt lov om euforiserende stoffer

Den 21 blev også dømt for:

  • Et trusselsforhold
  • En overtrædelse af ordensbekendtgørelsen 
  • Flere butikstyverier 

Den 29-årige blev idømt 10 måneders fængsel, en bøde på 26.000 kr. og blev også idømt en ubetinget frakendelse af førerretten i 5,5 år, begyndende fra domsafsigelsen 

Den 21-årige blev idømt en behandlingsdom. 

Begge de dømte modtog deres dom og blev efterfølgende løsladt. 

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Lars Mortensen
 

Politi

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024