Unik film på tårnetMurstenene på Ejer Bavnehøj-tårnet transformerer og bliver til et kreativt konglomerat af farver, lys og animation, der fremmaner historien om Ejer Bjerge og Skanderborg fredag den 19. september.
 Produktionen af en film om områdets historie er i fuld gang. Filmen vil - som noget helt unikt - blive vist på selve tårnet ved hjælp af avanceret lys- og animationsteknologi under Skanderborg Kommunes Kulturaften 2014.

Historien i nyt lys

Lysdesigner Thomas Drejer præsenterer brudstykker af områdets og genforeningstårnets 90-årige historie på Ejer Bavnehøj i en lokal og national sammenhæng. Historiske Arkiver i Skanderborg Museum har udlånt foto- og filmmateriale. Filmen produceres i samarbejde med Adrian Redmond fra Channel 6 Television i Mesing. Den varer ca. 10 minutter og vises i loop, så publikum kan frit komme og gå, som det passer bedst i tidsrummet mellem kl. 19 og 21.30.
 - Ud over en vaskeægte verdenspremiere byder aftenen på en helt særlig stemning. Der vil være bålsteder, man kan varme sig ved og slå sig ned omkring, snobrødsbagning for børnene og mulighed for at købe spændende mad og drikke, fortæller Viggo Rasmussen, formand for foreningen Ejer Bavnehøjs Venner.

Et lille gys

For børn - og andre med hang til et lille gys - fortæller lokale guider sagnet om Ejer Bjerges spændende og lidt uhyggelige heks Ma Ram, der går igen i området. Det sker ved træskulpturen af Ma Ram på legepladsen ved Ejer Bavnehøj kl. 19.30 og igen kl. 20.30, og varer ca. 10 minutter.

Kedelige mursten får nyt liv

Det er foreningen Ejer Bavnehøjs Venner, der står for arrangementet. Og det er ikke første gang, at lys spiller en central rolle på Danmarks højeste punkt forbundet med Møllehøj.
 - I gamle dage blev Ejer Bavnehøj brugt til bavneblus som varsel om krig og fred. I nyere tid har vi taget denne tradition op og brugt Ejer Bjerge som kulisse for forskellige events med lys som tema, siger Viggo Rasmussen.
 Siden 2010 har der været konstant aftenbelysning på tårnet i skiftende farver og i 2011 udgjorde Ejer Bavnehøj den særlige kunstneriske ramme for kunster Elle-Mie Ejdrup Hansens værk ’Lys, landskaber og stemmer’.
 - Vi satser på at udvikle en årligt tilbagevendende lysevent på Ejer Bavnehøj med fokus på samvær og overraskende oplevelser i smukke omgivelser. Vi regner med, at det allerede den 19. september bliver en stor oplevelse at se, hvordan ’kedelige’ mursten pludselig får nyt liv som kulisse for en sjov og anderledes film-event, uddyber Viggo Rasmussen.
 Arrangementet er støttet af Kultursamvirket Skanderborg og en række lokale sponsorer.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024