Elektrisk vækst: Stigning i ladestandere i Danmark(Pressefoto, De Danske Bilimportører)

Øget elektrificering fører til en markant stigning i antallet af ladestandere.

Af Jørn Kildall
Foto: De Danske Bilimportører

Betydelig forøgelse i ladestandere

April bød på bemærkelsesværdige tal for Danmark. Ifølge De Danske Bilimportører, voksede antallet af offentlige ladepunkter på landsplan til 11.812, en imponerende stigning på 96 procent sammenlignet med april 2022, hvor antallet var 6.034.

Lynladepunkter - de hurtigste af ladestandere - fulgte denne tendens. Ved udgangen af april 2023 var der 1.003 offentligt tilgængelige lynladepunkter på landsplan, hvilket er en stigning på 97 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

"Fremgangen i antallet af offentlige ladepunkter er både kærkommen og nødvendig," siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører. Han tilføjer, at denne udvikling er afgørende for at elbilsalget kan fortsætte sin fremmarch.

Flere elbiler, flere ladestandere

Med stigende salg af elbiler kommer et øget behov for ladestandere. Antallet af ladepunkter pr. elbil er steget med 19 procent i april, hvilket understreger behovet for en robust ladeinfrastruktur, som kan understøtte den hurtige omstilling til elbiler.

Men den stigende efterspørgsel har også udfordringer. Der er opstået et behov for bedre regulering af lademarkedet, da det kan være uigennemskueligt for elbilsejere at finde ud af, hvor og hvornår det er billigst at oplade.

Behovet for politisk handling

Udbredelsen af flere offentlige ladepunkter skal ifølge Mads Rørvig, følges op af politisk handling, der sikrer konkurrence på et frit og gennemsigtigt marked.

"Elbilejere skal have de samme gode muligheder for opladning, som ejere af fossile biler har ved tankning. Når man tanker benzin, er man aldrig i tvivl om, hvad det koster," siger han. Han mener, at samme klarhed og lette betalingsmetoder skal være tilgængelige for elbilsejere ved ladestanderne.

Med den kontinuerlige stigning i elektrificering, vil det være spændende at se, hvordan Danmark tilpasser sin infrastruktur og reguleringspolitik for at imødekomme dette skift i bilmarkedet.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024