Bilhus inviterer til valgflæsk og elbils-debat(pressefoto)

Bilkoncern kaster sig ind i valgkamp: Vil skabe debat om fremtidens forhold for elbilister i Horsens Kommune.

Bilkoncernen Uggerhøj ønsker at skubbe til debatten om, hvordan man i Horsens Kommune skaber de bedste betingelser for en omstilling af vores transportformer til grønnere løsninger. I forbindelse med det kommende kommunalvalg vil de derfor være vært ved et valgarrangement i deres forretning i Horsens 26. oktober, hvor de søger svar fra lokale politikere på spørgsmål om ladeinfrastruktur, gratis parkering for elbilister og øvrige tiltag, der kan fremme mere miljøvenlige transportformer i kommunen.

Er der ladestandere nok i alle dele af Horsens Kommune? Skal elbiler have forkørselsret i særlige vognbaner? Og skal det være gratis for elbilister at parkere i byen? Det er blot nogle af de spørgsmål, lokalpolitikerne fra Horsens Kommune vil blive mødt af til valgarrangementet ’Elbiler og Valgflæsk’ den 26. oktober klokken 18 hos bilkoncernen Uggerhøj i Horsens. 

Her har Uggerhøj i forbindelse med det forestående kommunalvalg inviteret kunder og øvrige borgere i Horsens Kommune til valgarrangement, hvor de har mulighed for at kræve svar fra deres lokale politikere på spørgsmål om fremtidens privatbilisme. Hovedformålet med valgarrangementet er at skabe debat om, hvordan vi i Danmark og Horsens Kommune får omstillet vores transportformer til mere bæredygtige løsninger.

- Vores politikere har et stort ansvar for, at denne omstilling bliver en realitet – også lokalt. Derfor glæder jeg mig til at fylde huset op med debatlystne gæster og kommunalpolitikere den 26. oktober, hvor vi forhåbentligt får en spændende aften. Vi har sørget for et bredt politisk line-up, så vi alle kan blive klogere på fremtidens forhold for elbilisterne i Danmark og her i kommunen. Vi vil gerne høre deres holdning til alt fra ladestandere til gratis parkeringspladser til elbiler i byen, siger Erik Ladegaard, filialdirektør hos Uggerhøj i Horsens.

Panelet til ’Elbiler og Valgflæsk’ hos Uggerhøj i Horsens vil bestå af borgmester Peter Sørensen fra Socialdemokratiet, Martin Ravn fra Venstre, Nikki Paaske Jensen fra Liberal Alliance, Esben Hedeager fra De Konservative, Paw Amdisen fra SF, Michael Nedersøe fra Dansk Folkeparti, Lisbeth Torting fra Enhedslisten og Anni Jakobsen fra Miljølisten. 

- Som klimabevidst bilforretning ønsker vi at sætte ekstra fokus på den grønne omstilling, og vi mener, at vi som en af Danmarks største bilforhandlere bærer et ansvar for at skubbe til debatten på transportområdet. Vi er helt overbeviste om, at en elektrificering af vores private transportformer er en forudsætning for, at vi kan komme i mål med den grønne omstilling i Danmark, men vi mener samtidig, at vi som samfund bør have en plan for, hvordan vi når derhen, siger Flemming Thingbak, kunde- og kommerciel direktør hos Uggerhøj. 

Stor efterspørgsel på opladelige biler

De danske bilforhandlere oplever i øjeblikket stor efterspørgsel på både rene elbiler og plug-in hybridbiler, hvilket bekræftes af tal fra De Danske Bilimportører. I august måned udgjorde salget af el- og hybridbiler hele 40 procent af det samlede salg af nye personbiler, mens rene elbiler udgjorde 19 procent af salget. Det er den højeste andel solgte elbiler og el- og hybridbiler samlet i Danmark nogensinde. 

Det betyder også, at man hos Uggerhøj i Horsens møder flere og flere spørgsmål om blandt andet ladeinfrastuktur og rækkevidde fra kunderne. 

- Salget af opladelige biler er begyndt at fylde rigtig meget i alle vores afdelinger, og der er ingen tvivl om, at det vil udgøre en endnu større del af salget i fremtiden. Men vi oplever også, at mange af vores kunder har en del spørgsmål om de nuværende forhold for elbilejere, samt hvad udsigterne er. Det er vores fornemmelse, at mange af disse tvivlsspørgsmål kan være en barriere for nogle af køberne. Derfor er det oplagt for os at skabe denne politiske arena, hvor kunderne kan få svar på nogle af deres spørgsmål, så vi kan få sat endnu mere skub i den grønne omstilling inden for privatbilisme, lyder det fra Flemming Thingbak. 

Blandt deltagerne til ’Elbiler og Valgflæsk’ er meteorolog Peter Tanev, der vil indlede debatten med et oplæg om klimaforandringerne og klodens aktuelle tilstand, ligesom han kommer til at styre slagets gang under selve debatten. Samtidig vil Carsten Olsen, bedst kendt som Den Skaldede Kok, diske op med valgmenuen stegt flæsk og persillesovs efter aftenens debat.
 

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024