En rejse ind i glæden ved at gøre noget for andreJens Glavind.

KLUMME - Hvert år når julen nærmer sig bliver vi påmindet om at dele og bekymre os om dem der har det svært på den ene eller anden måde. I juletiden hvor alt er oplyst af glitrende lys, er det vigtigt at rette vores opmærksomhed med dem, der har brug for ekstra støtte. At gøre noget for de svagest stillede bliver ikke kun en handling af velgørenhed, men et kraftfuldt udtryk for medmenneskelighed.

Klumme af Jens Glavind

Mens vi forbereder gaver - sirligt bestilt gennem den vanlige bestillingsseddel fra vores nærmeste - og nyder det ene overdådige julemåltid efter det andet, er det let at glemme dem, der kæmper for at kunne opnå de mest grundlæggende fornødenheder. Julen er en oplagt lejlighed til at række ud til samfundets sårbare og gøre en positiv forskel. Det kan omfatte donationer, frivilligt arbejde eller på anden måde sprede glæde og varme til dem der har det sværest.

Vi skal hjælpe året rundt

Overalt er der eksempler på hvordan man hjælper med gaver og andre fornødenheder så specielt børnene oplever en juletid hvor der er mere end der plejer at være, og hvor ingen skal føle at de har mindre råd end andre. Det er alt sammen meget godt, men hvis man nu tænkte den tanke, at vores medmenneskelighed rakte til at vare 365 dage om året hvor ville det mon så se ud?

Vi skal turde at række ud

Jeg underkender på ingen måde betydningen af al den godgørenhed og kærlighed der opleves overalt når julen nærmer sig, men jeg savner at se flere der på de grå og kedelige hverdage også byder sig til, fordi der er mange der har brug for hjælp og støtte året rundt. Handler det så om at der skal være en åben gavebod året rundt? Nej det gør det absolut ikke, men det handler om at vi skal være bedre til at række ud og turde tage tungere byrder på vores skuldre, så næstekærligheden ikke blot bliver oplevet som et stykke materielt værktøj hvor det handler om at give fysiske genstande.

Varme hænder og samtaler er det bedste

Vi skal turde være mere åbne over for andre der har det svært, og vi skal turde tage nogle af de lidt tungere byrder på vores skuldre ved at udvise ægte empati, og tage snakken med dem der har det svært, så de føler sig hørt og værdsat. Varme hænder og samtaler er noget af det bedste man give hvis man vil hjælpe andre, og så har det den ikke uvæsentlige sidegevinst, nemlig at når du glæder og hjælper en anden, så glæder du rent faktisk også dig selv.

Lad os omfavne de oversete

At gøre noget for de svagest stillede i julen er altså mere end blot en handling; det er et løfte om solidaritet og medfølelse. Lad os sammen skabe et fællesskab, der omfavner dem der, der føler sig overset, og gør julen til en tid, hvor alle kan føle sig elskede og værdsatte. Lad os pakke vores gaver med omsorg og medmenneskelighed og lade hjertet af julen skinne på alle.
 

Lignende artikler

Jens Glavind

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024