Far og søn styrer stærkt i to vilde VolvoerKurt og Heino Mejer, far og søn rally-team, skaber spænding i det kommende Munkebjerg Hillclimb, mens de holder liv i historien med deres klassiske Volvo-racere, og fortsætter med at dominere i den historiske racingverden.

Kurt Mejer på 75 og hans søn Heino på 48 er en væsentlig faktor i rally og hillclimb. Når Munkebjerg Hillclimb køres på næste søndag [den 13. august, red.], så er Heino Mejer storfavorit til at vinde løbet for syvende gang i sin Volvo 242 Turbo fra 1983. Og far Kurt vil i en identisk bil kunne udbygge sin føring i hillclimbmesterskabet for ægte historiske biler.

Nostalgiske maskiner på asfalten

"Vores to biler er bygget fuldstændig som de biler, Volvo-fabrikken kørte rally med for mere end 40 år siden," fortæller Kurt Mejer. Det betyder, at der trækkes fede, sorte streger i asfalten, når de to vilde Volvoer med hver over 300 hestekræfter skydes afsted op ad Danmarks eneste ægte bjergvej fra Vejle Fjord til Hotel Munkebjerg.
 

Heino Mejer. (Privatfoto)

Fra Kurts start til uendelige sejre

Kurt startede med rally i 1977 i en Volvo 142, og han har vundet det historiske mesterskab i rally fem gange, men har ingen planer om at stoppe. ”Jeg har lige fået kørekortet fornyet, så jeg bliver ved lidt endnu,” smiler han.

Heino Mejer: En ægte vinder på og uden for banen

Heino Mejer anses for en af landets absolut bedste rallykørere. Med sin historiske Volvo 242 Turbo kørte han i flere år lige op med landets bedste i topmoderne firehjulstrukne rallybiler. Det gjorde ham til nr. 2 i Dansk Super Rally i 2017 og nr. 3 i 2018. Hertil har han vundet det historiske rallymesterskab fire gange og Munkebjerg Hillclimb seks gange.
 

Drivkraften bag Heinos hurtige kørsel

Men hvad driver ham til at køre så stærkt? ”Hvad enten jeg spiller fodbold eller kort, kører gokart eller rally: Jeg vil vinde. Så enkelt er det. I en bil er det fascinerende at mærke, når man er på den yderste grænse, og bilen drifter. Så føler jeg: Nu har jeg gjort hvad jeg kan,” siger Heino Mejer.

Munkebjerg Hillclimb: En dag for bilentusiaster

Munkebjerg Hillclimb byder på en bred vifte af biler fra ca. 1930 frem til 1990. Det er gratis for publikum at overvære løbet hele dagen, enten ved starten på Ibæk Strandvej, fra Casinosvinget midt på banen eller fra mål bag ryttergården ved Munkebjerg Hotel, og kommer man i en klassisk bil, kan man parkere på hotellets parkeringsplads tæt ved ryttergården. Desuden er der gratis shuttlebus hele dagen mellem starten ved hotellet og startområdet ved stranden.
 

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024