Farver, frihed og flotte flader: En weekend bag tremmer med stil(Foto Arendina Post de Jong)

HORSENS - Fra den 9. til 11. maj omdannede FÆNGSLET sig til et mekka for tatoveringsentusiaster og kunstelskere. Over 200 top-tatovører og graffitikunstnere satte farve på de gamle mure, mens solen strålede i Kr. Himmelfartsferien.

Af Jørn Kildall. Foto Arendina Post de Jong

For ottende gang lagde Fængslet hus til Prison Ink, den internationale tattoofestival, som trækker nysgerrige sjæle og blæk-aficionados til Horsens. Her, blandt de tykke, gamle mure, var der en særlig aura af frihed – ironisk nok – hvor kunstnerne udfoldede deres kreative talenter på menneskeligt lærred.
 

(Foto Arendina Post de Jong)

Graffiti under åben himmel

Udenfor fængslets kolde, men historisk mættede vægge, havde professionelle graffitimalere taget fat. Med spraydåser som pensler skabte de levende kunstværker, der vibrerede med energi og farvespil. Det var et syn for guder – og forbi passerende – at se hvordan simple spraydåser kunne forvandle grå beton til en eksplosion af farver og former.

Ikke bare blæk og spray

Men Prison Ink 2024 var mere end bare tatoveringer og graffiti. Det var også en festival, der forkælede de andre sanser. Boderne bugnede af lækkerier, og hvad enten man var til sødt, salt eller sprødt, var der noget at stille sulten og slukke tørsten med. Og med det flotte vejr var det oplagt at nyde en bid mad under åben himmel, sidde på en af de spredte bænke og lade solen kysse ansigtet.
 

(Foto Arendina Post de Jong)

Krom og glans under solen

Lørdagen bød på ekstra visuelt guf, da der foran fængslet var parkeret amerikanske biler og motorcykler til det årlige træf. Det var en parade af poleret krom og skinnende lak, hvor hvert køretøj fortalte sin egen historie med smukke detaljer og håndværksmæssig finesse. Det var en fryd for øjet, og mange gæster tog sig god tid til at beundre de gamle klenodier.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024