Fast PCR-test-sted åbner i Brædstrup(arkivfoto)

Fra torsdag den 22. april bliver det muligt at blive PCR-testet i Brædstrup. Det nye test-sted kommer til at ligge i Brædstrup Borgercenter side om side med hurtigtest-stedet, men i modsætning til hurtigtest, hvor man kan møde op uden tidsbestilling, skal der bestilles tid til PCR-test på www.coronaprover.dk.

Det nye PCR-test-sted har åbent alle dage mellem 9 og 16, og der kan bookes tid for børn ned til to år. Hurtigtest-stedet vil fortsat have åbent alle dage mellem 9 og 19.

Det understreges fra regionens side, at personer, der er betegnet som nære kontakter, ikke kan blive PCT-testet i Brædstrup. Som nær kontakt skal man ringe til Corona-opsporing på tlf. 3232 0511 for rådgivning om tidspunkt for og henvisning til de to tests, man skal have foretaget.

Også på Endelave opretter regionen et coronatest-sted. Her vil der hver mandag og torsdag - med start torsdag den 6. maj - være mulighed for både at blive hurtigtestet og PCR-testet uden tidsbestilling. Testcentret bliver oprettet i bygningen, der tidligere husede Endelave Skole på Kongevejen, og testholdet fra Falck kommer med færgen til Endelave om morgenen og tager tilbage til fastlandet med eftermiddagsfærgen.

Falcks testhold er også klar til at foretage test under færgeoverfarten både om morgenen på vej til Endelave og om eftermiddagen på sejlturen tilbage til Snaptun.

Borgmester Peter Sørensen er glad for, at Region Midtjylland er klar til at øge test-mulighederne i Horsens Kommune.

- Vi er i løbende dialog med regionen om hele tiden at optimere testmulighederne i Horsens Kommune. Det er helt afgørende, at vi alle jævnligt bliver testet, så vi undgår smittespredning og for bedst muligt at kunne lave hurtig og effektiv smitteopsporing. Og jeg er meget tilfreds med, at vi nu også får mulighed for at blive PCR-testet i Brædstrup og på Endelave, siger Peter Sørensen.

I Horsens Kommune er der i forvejen mulighed for at blive PCR-testet med tidsbestilling på testcentret ved CASA Arena på Langmarksvej og hurtigtestet uden tidsbestilling på Falcks testcentre på Sandøvej 16, Ove Jensens Allé 19c, Beboerhuset ved Axelborg 4c, Aktivitetshuset på Hybenvej 6 og i Borgercentret på Niels Wongesvej 8 i Brædstrup.

Derudover er der endnu et hurtigtest-sted på vej i Horsens midtby - nærmere bestemt i eller tæt ved Bytorv Horsens - og der arbejdes på en åbning hurtigst muligt.

På Regions Midtjyllands hjemmeside - www.rm.dk - er det hele tiden muligt at se den opdaterede liste over test-steder og åbningstider.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024