Frit valg mellem kø eller tidsbestilling til PCR-test(arkivfoto)

Nu kan du også få en PCR-test uden at bestille tid i forvejen på langt de fleste teststeder i Region Midtjylland.

Fra 1. juli behøver du ikke længere bestille tid på coronaprover.dk for at blive PCR-testet for Covid-19. I Region Midtjylland kan du fremover stille dig i kø til PCR-test og komme til, så snart teststedet har en ledig tid.

Eneste undtagelse er på Samsø og Anholt, hvor du stadig skal bestille tid på forhånd for at få en PCR-test. Nogle teststeder har begrænset åbningstiden for test uden tidsbestilling. Du finder oplysninger om testmuligheder og åbningstider på coronasmitte.dk.

Lige nu har teststederne så mange ledige tider, at de forventer at kunne teste alle, der ønsker en PCR-test. Både dem, der har bestilt tid på coronaprover.dk og borgere i "chancekø".

På travle dage kan borgere uden tid både risikere kø, og at de ikke kommer til. Derfor er det stadig en god ide at bestille tid til PCR-test på forhånd på coronaprover.dk.

Nye regler for coronapas

Fra 1. juli vil PCR-testen gælde i fire døgn, 96 timer, i coronapasset, mens en kviktest fortsat gælder i tre døgn, 72 timer.

Den gennemsnitlige svartid på PCR-test er nu 15 timer.

Testcenter Danmark og Styrelsen for Forsyningssikkerhed opfordrer borgere til at vælge PCR-test, når det er muligt, da PCR-test kan finde virusmutationer og er mere præcise.
 

Region Midtjylland

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023