Fire arkitektteams i konkurrence om VELUX Innovationsbygning(pressefoto)

Ovenlysproducenten VELUX har nu udvalgt fire teams, som skal deltage i arkitektkonkurrencen om at tegne en ny innovationsbygning i Østbirk ved Horsens. 

De fire arkitektteams er 3XN, Arkitema+Arcgency, Cobe+Erik arkitekter og Praksis.

Valget af de fire arkitektteams sker på baggrund af en netop gennemført prækvalifikationsrunde, hvor ni inviterede firmaer, præsenterede sig selv og teamet for en projektgruppe i VELUX.

- Jeg har fulgt prækvalifikationen tæt, og jeg er særdeles positivt overrasket over det høje niveau, som de ni arkitektfirmaer viste os. Alle var utroligt engagerede og præsenterede sine kompetencer og erfaringer på en overbevisende måde. At vælge de fire som går videre til den egentlige konkurrence var derfor virkelig vanskeligt. Nu ser vi frem til at modtage arkitekternes endelige bud på, hvordan de mener, at vores innovationsbygning i Østbirk skal tage sig ud, fortæller Tina Mayn, SVP VELUX Products.

Selve konkurrencen slutter ultimo april, hvorefter det bliver besluttet, hvem der skal være det udførende arkitektteam på bygningen og området omkring.

Om Innovationsbygningen 

VELUX ønsker at skabe et innovationscenter i Østbirk og samle størstedelen af den produktudvikling, som i dag er spredt over mange lokationer i ind- og udland. Visionen er at skabe et ”best-in-class” innovativt og effektivt miljø, som kan gøre VELUX endnu mere attraktiv som arbejdsplads, hvis man arbejder med innovation og produktudvikling.

Byggeriet starter ikke på bar mark. I stedet for at opføre noget nyt, er det besluttet at bruge en eksisterende bygning, som tidligere har fungeret som lagerhal. Den 9.500 m2 store bygning blev indviet i 1995 og er lavet af træ. En transformation af et eksisterende træbyggeri til et moderne innovationscenter flugter med, at bæredygtighed er et helt centralt omdrejningspunkt i den måde, som VELUX driver sin forretning og sin udvikling. 
 

Lignende artikler

VELUX

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021