Kender du Villum?Else Haargaard er firmahistorisk formidler på Velux Collection, og vil være en af dem, gæsterne vil møde, hvis de ønsker en rundvisning i den spændende Velux-historie.

Det spørgsmål har Velux i Østbirk sendt ud til borgerne i Østbirk og andre omkringboende sammen med tilbuddet om at få noget at vide om Villum.

Villum Kann Rasmussen er opfinderen af de berømte Velux-vinduer i 1942 og stifteren af Østbirk Bygningsindustri, hvor de første Velux-vinduer blev fabriksproduceret fra 1946.

Østbirk-fabrikken er således arnestedet for den koncern, der nu har afdelinger verden over. Og historien om, hvordan den har udviklet sig dertil, vil VELUX i Østbirk gerne dele med flere.

De ældre folk i området er naturligvis vokset op med ØB og Velux som den altoverskyggende arbejdsplads i Østbirk, men nye tilflyttere har næppe samme viden om det lokale industrieventyr, og det er derfor Velux i Østbirk netop har tilbudt alle interesserede en guidet rundvisning i Velux Collection (som tidligere hed ØB-gården), som er et slags museum og udstillingsvindue af firmahistorien, lokalhistorien og af ovenlysvinduets udvikling.

Tilbuddet står stadig ved magt. Alle, der kunne ønske sig at besøge Velux-museet, kan skrive til veluxcollection@velux.com og derigennem få en aftale om en rundvisning.

Hvem ved f.eks., at den gode Villum også kastede sig over møbelproduktion, men ikke med samme succes som med ovenlysvinduerne. Det og meget andet kan en rundvisning gøre de besøgende klogere på.

Lignende artikler

Gudrun Andreasen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022