Fire gåture er et maraton i HorsensGå et maraton i Horsens over fire dage med lokale gåværter. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Gå et maraton i Horsens over fire dage med lokale gåværter. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

For mange motionister er ideen om at deltage i et maraton på 42,2 km den ultimative drøm. Men for mange er det også en uopnåelig drøm. DGI Sydøstjylland og Gåfællesskaber i Horsens Kommune inviterer nu alle interesserede til at gå et maraton fordelt på fire dage.

Af DGI

Der er blevet gået utrolig mange skridt det sidste år. Nedlukningen af idrætsforeningerne og fitnesscentrene har betydet, at mange har snøret traveskoene og er begyndt at gå. Gåture kræver nemlig ikke nogen særlige forudsætninger og samtidig styrker man både krop og sind ved regelmæssige gåture.

I Horsens kan de mange skridt nu omsættes til et gå-maraton, hvor maratondistancen på 42,2 km fordeles på fire gåture af 10,6 km, som gennemføres på fire dage.

”Vi styrker både vores muskler og vores kondition, når vi går. Samtidig er der meget, som peger på, at vi bliver gladere af at gå ture med hinanden. Flere steder i Syd- og Sønderjylland har man allerede afholdt gå-maraton, så vi synes det er helt oplagt også at tilbyde det her i Horsens,” udtaler Kirsten Kofoed, idrætskonsulent i DGI Sydøstjylland.

Du går ikke alene

Gåfællesskaber i Horsens Kommune stiller deres gå-værter til rådighed, så alle kommer til at gå i grupper, hvor deltagerne får mulighed for at få nogle gode snakke og opleve fællesskabet ved at gå sammen med andre.

”Deltagerne kan vælge mellem tre forskellige tempi. Vi har slet ikke fokus på at gennemføre på tid, men synes alligevel det er vigtigt, at der er forskellige muligheder. Det sikrer vores erfarne gå-værter, som kommer til at tilpasse tempoet på hver enkel tur og sørger for, at alle kommer godt med rundt,” siger Kirsten Kofoed.

Ruterne er lagt af Gåfællesskaber i Horsens Kommunes lokale gåværter som en sikkerhed for, at deltagerne oplever noget forskelligt og bliver præsenteret for flere af Horsens’ skønne naturområder.

En af gåværterne er Hanne Ballegård fra Gåfællesskabet Dagnæs.

”Jeg vil gerne være med til at motivere deltagerne til at gå samt være med til flere af turene. Jeg kan godt lide, at man kan gå i forskellige tempi og når man går sammen med andre, får man tit en god snak med den man går ved siden af og det bliver man bare rigtig glad af,” fortæller Hanne Ballegård fra Dagnæs.

Der er mulighed for at deltage i ruter på 10,6 km, så deltagerne gennemfører en fuld maraton på fire dage eller på ture af 5,3 km, så deltagerne gennemfører en halvmaraton.

Gåturen gennemføres 3/6, 7/6, 10/6 og 14/6. Alle dage med start kl. 17.00.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding på www.dgi.dk/202110062106.
 

Lignende artikler

DGI

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021